Kvartsdags i Barcelona

Så ska vi se om vi kan få en kul avslutning den här veckan också.

De är långa och smala och de spelar flackt båda två. Ungefär där upphör väl likheterna mellan Medvedev och Jarry. Medvedev är så extremt mycket säkrare att det känns som det ska väldigt, väldigt mycket till för att han inte ska vinna dagens första kvart. Jarry måste spela lite på chans för att kunna hota där.

Carballes Baena torskade i kvalet, men är nu här. Så kan det gå. Otroligt viktigt för honom som annars sladdar lite på rankingen men nu kommer han ta sig upp på fast atp-mark igen. Det är en 500-turnering det här som ni vet, så en kvart ger många poäng. Nishikori har gjort sin antagligen bästa turnering för året hittills under veckan. Inte blivit sådär väldigt tufft testad ännu, men antagligen inte idag heller. Att Carballes Baena på något sätt ska kunna hota, nja. Det är underlaget han har att jobba med. Nishikori är bra på grus, men kanske inte sådär bombsäker. Han kan ha dåliga dagar på grus, men ganska lite talar för en sån idag tycker jag, för han har som sagt spelat bra hittills.

Nadal klarade Ferrer. Inte enkelt, men i alla fall kontrollerat. Jag tycker föra set var rätt jämnt egentligen även om siffrorna inte var jämna. Andra sen lite tryggare för Nadal. Nu Struff, och även om det känns konstigt att man ens ska behöva prata om motståndarens spelstil när Nadal möter en spelare på den här nivån, Struff måste ju vara en spelare som Nadal trivs mot. Struff slår hårt, men inte så hårt att det stör Nadal. Han är säker, men inte så säker att det stör Nadal. Han servar bra, men absolut inte så bra att det stör Nadal. Det kommer krävas en ännu mycket sämre match från Nadal än han presterat senaste veckorna för att han ska förlora just idag.

Och så stänger vi speldagen med den enda matchen idag som väl är lite öppen i alla fall. Pella blir bara mer och mer av en etablerad spelare precis bakom toppen på grus. Jag tycker kanske egentligen inte att han riktigt har spelet för att kunna hota de bästa spelarna, men han har ju både pressat bra spelare och någon enstaka gång slagit bra spelare, så tydligen har jag lite fel. Men han spelat lite duttigt, det händer inte så mycket, han servar inte utöver det vanliga, jag tycker han borde vara ganska skön att möta för en toppspelare som Thiem, men kunde Thiem hamna i den katastrofala matchbild han hamnade i mot Lajovic, då kan han absolut göra det mot Pella också.