Nadal närmar sig annorlunda rekord

Rekord ja. Det känns kanske inte som att Nadal är i någon större rekordslagarform men det är precis därför han kanske kan slå det här rekordet. Kan någon spelare någonsin ha vunnit en 500-turnering när man spelar så dåligt som man nästan bara kan efter sina egna förutsättningar? Kort sagt, har någon vunnit en 500-turnering när man spelar på botten av sin nivå förut?

Några intressanta grejer från dagens match tycker jag. Dels att det nu blivit sådär, som toppspelarna absolut inte vill ha det, att konkurrenterna börjar se Nadal som högst slagbar på grus. I alla andra fall hade Struff bara gått in och spelat av den här matchen för han hade känt sig chanslös men nu ser spelarna hur det står till med Nadal, och då börjar de också försöka. Struff kom idag in med en tydlig, rejäl taktik och han utförde den helt okej. Han kom ganska nära, vilket är sjukt. Om Nadal är i form får inte Struff mer än strögem med sig på grus. Sen en annan sak, det där med taktiken. Struff är ingen stark volleyspelare precis. Hans volley är inte längre katastrofal efter att han spelat mycket dubbel i några år, men det är inte hans styrka precis. Ändå hade han idag bra utdelning när han kom fram direkt efter serven, för Nadal står där han står och returnerar, och inte är säkrare än han är just nu, då blir det effektivt. Det kommer bli mycket intressant att se framöver hur mycket motståndarna kommer klara av att utveckla en taktik som biter på Nadal nu när Nadal visat sig vara möjlig att slå.

Semi imorgon mot Thiem. Det går väl i stort sett aldrig att säga något annat än att Nadal är favorit i en match på grus, och han är favorit imorgon också, men det här blir spännande. Om Nadal inte är bättre än han varit nu i en dryg vecka, då finns det en god möjlighet att Thiem bara är bättre, rakt av.