Semifinallördag

Lördag, semifinaler, och det här kan nog bli riktigt kul faktiskt.

Vi börjar i Barcelona, veckans riktiga turnering spelas ju där.

13:30 Nishikori-Medvedev 1,95-2,00 Bethard

Nishikori har äntligen hittat formen och Medvedev har vunnit flest matcher av alla spelare på touren i år. Det är sexan mot åttan på årsranknigen det här, och där ligger Medvedev före.

2-1 Nishikori i inbördes. Medvedev storskrällde när han slog Nishikori i Tokyo förra året. Men i övrigt Nishikorivinster, en på grus och en på hardcourt.

Vem har spelstilsfördelen?

Jag skulle nog säga Nishikori.

Medvedev vill helst att motståndaren ska bli stressad av hans säkerhet och lite konstiga spel, men Nishikori, vad har han att bli stressad av? Han kommer kunna stå och driva spelet precis så som han vill, och även om Medvedev är en fantastisk kontringsspelare, det är lite fördel för Nishikori, jag tror att han hela tiden kommer ha lite mer tid på sig. Där ska man väl ha i bakhuvudet att Medvedev tagit ett litet steg fram och fört spelet lite oftare nu till grussäsongen, något som varit till stor fördel för honom, men lite fördel Nishikori ändå tycker jag.

Medvedev har konstant bra form. Nishikori tycker jag egentligen haft rätt risig form senaste månaderna, men den här veckan har det vänt och han har imponerat stort. Inget som sticker ut där heller. Det känns plötsligt som två formstarka spelare.

Två formstarka topp-10-spelare kan man väl säga. Det luktar skyhög nivå i dagens första semi i Barcelona. Jag tror att Nishikori vinner, men oj så jämnt. Kolla på oddsen. Nästan helt jämna. Och kolla på hur höga de är. Nästan 2 gånger pengarna på båda. Då är det okej återbetalning.

16:00 Nadal-Thiem 1,37-3,50 Bethard

Thiem har slagit Nadal på grus minst en gång sen 2016, och jag tror att det mycket väl kan bli fyraårsjubileum idag. Man påverkas av oddsen. Det ska man göra. Och Nadal ska alltid vara favorit i en tennismatch på grus om han inte är skadad, men helt ärligt, om Nadal inte är bättre än han varit nu i sina fem senaste matcher, rent kvalitetsmässigt ska han då inte räcka till idag. Thiem är bättre än den nivå Nadal hållit mot Pella, Fognini, Mayer, Ferrer, och Struff. Nadal måste vara bättre idag för att vinna. Och det kommer han väl vara, kanske? Men är vi helt övertygade om det? Jag är det inte.

Vi får se lite hur det blir med matchbilden. När Thiem slagit Nadal har han spelat lite på chans. Han har känt sig tvingad till det för han har vetat att han inte räcker till i det rena bollandet. Idag tror jag faktiskt att han kan räcka till hur bra som helst i det rena bollandet. Säkrare än så har inte Nadal varit den senaste veckan. Så vi får se hur han gör, Thiem. Jag hoppas att han inte kommer ut med en alltför chansartad taktik. Han ska så klart leta varje läge att banka på med sin forehand, men jag tycker inte han behöver ta lägen som egentligen inte finns, lägen som han annars brukar ta sig an mot Nadal.

För Nadals del, ja…han måste ju börja hitta någon slags säkerhet igen. Ramträffarna måste bli färre, han måste börja lita på sig själv igen, för det har han inte gjort nu. Det har kommit konstiga idéer i hans huvud precis innan han ska slå till bollen, och det är inte direkt vanligt.

Det brukar vara fantastiska matcher mellan de här två på grus. Nu kommer vi kanske inte nå upp till den där absolut högsta nivån då Nadal är så dålig som han är, men i gengäld kanske det kan bli ännu mer spännande istället.

Personligen tror jag att Thiem har en grymt bra chans idag, och det ska bli ytterst intressant att se om det stämmer, om Nadal verkligen är så dålig som jag tror han är just nu.

Vi tar Budapest också även om…det är lite annan nivå där.

14:00 Herbert-Krajinovic 3,10-1,44 Bethard

Otrolig utveckling på Herbert som grusspelare hittills i år. Tidigare snudd på extremt svag på underlaget, men nu har han hittat något som fungerar och så har han väl blivit lite bättre som spelare rent generellt också. Han börjar slutligen hitta den säkerhet i spelet som han borde ha hittat för så många år sen. Han börjar nå upp till sin fulla potential. Några år för sent, men bättre sent än aldrig.

Krajinovic har också gått otroligt bra i år och i synnerhet nu senaste månaden. Han är nu den toppspelare han ska vara.

Vad tror vi idag då?

Jag håller med oddsen. Så bra som Krajinovic varit, både den här veckan och innan, jag tror att han kommer bolla ut Herbert. Herbert kommer inte riktigt räcka till säkerhetsmässigt.

En okej match, men om man ska vara helt ärlig, om det här varit en match i första omgången i Barcelona så hade man inte höjt på ögonbrynen åt det.

15:30 Djere-Berrettini 2,20-1,76 Bethard

Har ni tänkt på att Djere alltid krånglar sig fram i turneringarna? Känns som att han vinner väldigt många jämna matcher. En fantastisk styrka det.

Djere klart högre rankad än Berrettini, men för mig inget snack om att Berrettini är den bättre spelaren.

Berrettini har den helt överlägsna serven här. Djere lite bättre när bollen är i spel? Kanske. Han kommer idag i alla fall behöva vara ganska mycket bättre när bollen är i spel för att han ska kunna vinna för som sagt, Berrettini har sin serve att luta sig mot, det har inte Djere.

Kul match? Nej.