Inför dagens finaler

Finaldag! Alltid kul. Och en av matcherna känns dessutom rejält het.

15:00 Berrettini-Krajinovic 2,25-1,74 Bethard

Vilken fart han fått på grejerna alltså, Krajinovic. Plats 30 på årsrankingen om han förlorar här. Vinner han landar han runt 20. Det går inte jättedåligt för serbisk tennis kan man ju säga. Inte lika bra start på säsongen för Berrettini. Jag trodde han skulle ta stora kliv framåt i år, men det har inte blivit så riktigt även om han nu kommer ligga runt plats 40 på årsrankingen om han förlorar. Vinner han blir han topp-30 på den listan.

Hur går det då?

Jag tror ju på Krajinovic här. Efter att ha sett hur bombsäker han varit i bollandet under veckan är det svårt att inte tro på honom. Berrettini har sin sewrve att luta sig mot här, och nyckeln kommer bli Krajinovic returer. Får han bara bollen i spel så vinner han, för Berrettini kommer aldrig kunna stå emot där i längden. Krajinovic kommer vara på tok för säker. Om Berrettini däremot får stor utdelning och många enkla gem på serven, då kan det bli helt annat. Då kan det genast bli Krajinovic som blir stressad.

Berrettinis andra titel eller Krajinovic första, det är frågan i Budapest det. Stor match för båda två med andra ord.

16:00 Thiem-Medvedev 1,31-3,90 Bethard

Men det är förstås det här som är dagens självklara huvudmatch. Toppintressant final i Barcelona.

Medvedev spelade igår en helt jämn match mot Nishikori. Det kunde verkligen slutat exakt hur som helst, men han drog det längsta strået till slut. Thiem slog Nadal ganska enkelt. Vad smäller högst tycker ni? Slå tidernas bästa grusspelare enkelt eller ha problem med en japan som egentligen är bäst på hardcourt? På papperet ser det lite bättre ut det Thiem gjorde kanske.

Men idag är det nya, andra bullar.

Det är väl svårt att ha mer olika slag än vad Nadal och Medvedev har. Nadal har sina höga, loopande, supertoppade slag. Medvedev har sina låga, flacka, lågt studsande slag. Inte så mysigt kansdke för Thiem att idag få den raka motsatsen till det han fick igår, och det han får emot sig idag passar honom mycket sämre. Det kommer inte alls vara lika lätt för honom att spela på topp idag som det var igår. Med låga bollar mot sig får han inte alls samma vinklar att stå och bomba på med sin forehand och han får heller inte samma tid på sig att gå runt och spela forehand från backhandshörnet.

När jag tittar på oddsen är det ganska enkelt att säga att jag tror att den här finalen kommer bli väldigt mycket öppnare, jämnare, och mer oviss än vad alla andra tror. Jag tror att Medvedev har en kanonchans att skrälla idag. Och egentligen hoppas jag väl lite på det också. Det är någonting som gör att jag gillar Medvedev och jag imponeras otroligt av hans höjning på grus till den här säsongen.

Absolut toppklass på den här matchen. Båda två topp-10 på årsrankingen och utan tvekan två av världens absolut bästa spelare just nu.