Inför Munchen och Estoril

Måndag, nya turneringar, och jodå, vi ska titta till lottningarna.

Munchen och Estoril, det här är inte den främsta spelveckan på säsongen, så är det, men det är också en av de sista chanserna att andas överhuvudtaget. Efter den här veckan kommer två mastersveckor och vet ni vad, nästa vecka ska Federer spela. På grus. Det blir inte dumt det.

Men nu, veckans turneringar, och vi börjar i Munchen.

Det känns som att det är fler och fler som vill ta chansen att samla lite enklare poäng de här mellanveckorna. Problemet blir då bara att poängen då inte längre är så enkl.a Bredden här i Munchen är faktiskt rätt bra.

Zverev fortsätter köra på, men när han nu valt den vägen är det ju rätt att fortsätta. Dessutom, han blir ju knappast sliten så länge han bara spelar en eller två matcher per vecka. Kommer han igång nu då? Lite bättre måste han rimligen bli snart. Jag menar, han kan ju spela tennis, och nu är motståndet inte jättetufft. Men Svarre eller Paire i kvarten, det är ju kanske tufft för Zverev just nu, vad vet jag.

Cecchinato har haft det lite bökigt med sjukdomar senaste veckorna men han ska vara ett hot i en sån här turnering. Han är kanske inte favorit till att nå final, det mnåste Zverev trots allt vara, men om Zverev darrar den här veckan också kan nog Cecchinato allt vara där.

De övre halvan rent allmänt svag. Den undre halvan klart starkare.

Khachanov, precis som Zverev, superproblem. Grus är nog inte hans bästa heller trots allt, så nja, jag har svårt att se att han ska hinna komma igång på allvar under grussäsongen. Edmund är nog favorit mot honom i kvarten där. Men halvtufft för Edmund i omgång två om det blir Berrettini som kommer från en titel i Budapest.

Bautista och Pella också seedade på den undre halvan. Som sagt, bra klass där för att vara en sån här turnering. Väldigt jämnt om finalplatsen, men jag tror någon av de seedade tar den. Alla fyra floppar knappast.

Med de där oddsen hade jag utan tvekan valt Cecchinato. Om Zverev floppar är hans finalchans klart god.

Vi går vidare till Estoril.

Inte så dumt det här heller va? Det här fältet brukar kunna vara riktigt risigt, precis som det i Munchen, men den här gången bra, både vad gäller topp och bredd.

Tsitsipas med, och han är säkert lite poängsugen efter att han tappade lite till idag här hans finalpoäng från Barcelona förra året försvann. De Minaur tillbaka. Inte alls så svag på grus, De Minaur. Han har till stor del vuxit upp i Spanien och kan underlaget. Lite oklar nivå efter en månads uppehåll kanske och Tsitsipas klar favorit att gå till semi där.

Goffin, lite läge för honom nu? Men halvtufft att kanske få Sousa i sin första match. Sousa som är regerande mästare, om än en väldigt formsvag sådan. Lajovic? Nja, jag vet inte. Jag tror man ska vara försiktig med att överskatta honom. Jag tror att Goffin har en riktigt bra chans att komma igång lite och nå semi.

På den undre halvan, Fognini, det är bara att vänta och se. Klokt av honom att stå över Barcelona förra veckan och det borde tala för att han kanske orkar kämpa här. Möjligen Krajinovic i första matchen, det är tufft det. Krajinovic var egentligen bäst i Budapest även om han torskade finalen och han jagar fortfarande poäng. Han kan inte nöja sig utan måste fortsätta bygga sin ranking. I en eventuell kvart däremot enkelt för Fognini, så klarar han bara Krajinovic ska det bli semi.

Kul att se Monfils tillbaka. Kanske. Han måste väl ha något slags rekord i att finnas med i lottningar men sen i sista stund kasta in handduken. Bra lottning för honom här. Carreno Busta är overkligt formsvag och de andra spelarna på den kvarten, ingenting. Monfils lär gå till semi om han kan stå på benen.

Lite sämre bredd i Estoril än i Munchen ändå kanske? Men toppen är väl så stark.

Ingen tvekan kring att jag hade tagit Goffin med de där oddsen.