Zverev tillbaka?

Ibland undrar man ju om spelarna vill övertyga sig själva, eller om de faktiskt tror på vad de säger. Ni som sett Zverev spela de senaste veckorna. Tror ni att han står på träningsbanan och tänker att jodå, det här känns ju rätt bra ändå? Och har han sett ut som att han trivs på banan när det väl är match?

Jag tror ju mer på ärlighet måste jag säga. Jag tror mer på att göra som Nadal gjorde i Monte Carlo, vara helt öppen med att man precis spelat en av sitt livs sämsta matcher. Men man gör givetvis som man vill. Man kan köra på Zverevspåret också, att ignorera, försköna, lura folk kanske man kan kalla det.

Blir spännande att se hur det blir framöver. Han kan luta sig väldigt tungt mot sina poäng från slutspelet förra året, poäng som kommer hänga med honom hela säsongen. Nästa vecka tappar han 1000 poäng från titeln i Madsrid förra året, men det kommer inte påverka hans ranking mer än att han blir femma istället för trea. Eventuellt fyra till och med om han tar sig en liten bit i Madrid då Thiem också försvarar många poäng, han var ju i final förra året. Trea, fyra, eller femma. Just fyra eller femma spelar ju rätt stor roll inför sommarens Grand Sam-turneringar, men som det är just nu är Zverev inte något hot överhuvudtaget, så semiseedad eller kvartsseedad, det kan nog kvitta egentligen.

Till slut kommer raset dock komma om han inte börjar spela bra igen. Trots alla sina fantastiska seedningar hela året är han inte bättre än 21:a på årsrankingen, och det är ju inte så bra. Förr eller senare måste han börja vinna igen, annars blir det inga poäng, och ingen topp-10 ranking. Just topp-10 får nog vara målet för honom i slutet av säsongen. Jag tror han kommer få det tufft att klara det.