Onsdagens godbitar

Onsdag, första maj, ni är lediga, och kan det kanske finnas några godbitar i tennisväg, trots att den här veckans turneringar kanske inte är de hetaste riktigt. Vi tar oss en titt, för idag vill man ju titta på tennis, eller hur?

Fyra matcher i Estoril idag. De här turneringarna som har 28-lottningar, det blir verkligen tunt. I Estoril har det inte varit full fart med matcher en enda gång den här veckan. Det har i alla fall inte känts så.

Domingues är en jätteskräll den här veckan. Normalt inte någon vidare spelare på challengertouren, men nu hemmaplan och tveklöst hans livs turnering. Han slog Ymer i kvalet, det är jättebra gjort för att vara honom, men sen De Minaur i första omgången också. Det är overkligt bra. De Minaur var rätt dålig, och han såg sämre ut på grus än vad jag mindes honom som, men det var ändå Domingues som vann matchen. Kul att de spelare som överpresterar på hemmaplan. Nu ny australiensare. Millman är rätt bra på grus för att vara australiensare. Han spelade under ett par år en hel del på grus på challengertouten och gjorde det ibland bra. Ska verkligen vara total klasskillnad, men Domingues har fördel av underlag och hemmaplan. Det kan utan tvekan ta honom en bit. Så mycket publikstöd vet jag inte om han kan hoppas på dock. Det är ingen karnevalsstämning runt banan i Estoril direkt.

Monfils, ja kommer han till start? Det vet man ännu inte överhuvudtaget. Men chansen finns väl i och med att han ännu inte kastat in handduken. Kul att Opelka mer och mer etablerar sig på atp-touren, och kan han bli en sån där stor kluns som klarar grus helt okej kanske? Hans serve är så bra att han ska kunna få nästan samma utdelning, grus eller inte. Precis som Isner och Karlovic, som båda genom åren varit mycket bättre på grus än vad man kan förvänta sig från extrema servemonster. Svårt att säga så mycket om matchen. Monfils ska förstås vara mycket bättre, men hans första grusmatch på nästan ett år, och i vanlig ordning oerhörda tveksamheter kring fysiken. Hoppas han ser bra ut dock, för med nuvarande läge, att de största spelarna har jätteproblem, är en frisk Monfils en av utmanarna i de stora turneringarna.

Tsitsipas kliver också in idag. I såna här turneringar, där fyra spelare står över till andra omgången, kan det faktiskt vara så att man inte behöver gå in förrän på torsdagen och precis så blir det för Fognini den här veckan, men Tsitsipas går in idag. Rätt obefintligt motstånd. Andreozzi är okej ibland, ofta svag, och nej, slagpåse för Tsitsipas som får en fin chans att spela in sig i turneringen.

Jag brukar sällan göra någon hemlighet av att Bethard har högst odds av alla, men i sista matchen där tror jag faktiskt man räknat lite fel. Jag var tvungen att räkna ut det själv, för jag har aldrig sett så höga odds förut. Och jo, 99,1% återbetalning är det på Chardy-Davidovich Fokina. Det är rätt högt det. Rätt intressant match. Det kan vara genombrott på gång för Davidovich Fokina. Han har segat sig upp senaste åren och är nu nästan topp-150. Segat, det låter som han är gammal. Han är född 1999. Nu lite höjning senaste veckorna, han har börjat slå bättre spelare än han slagit tidigare. Jag tycker egentligen inte han ska vara bra nog för att ha en rejäl chans mot Chardy, men Chardy är ju extremt ojämn så man vet inte. Ta en titt på Davidovich Fokina i alla fall. Han är bland det bästa Spanien har gällande nya spelare just nu.

Vi snubblar vidare till Munchen där det precis som alltid småregnat hela veckan, men trots det är man helt och hållet i fas med spelprogrammet. 28-lottningar som sagt. Det blir liksom inte så många matcher.

Vi är precis igång för dagen med Svarre-Garin. Topp-50 nu, Garin och det är väl välförtjänt. Grym inledning på säsongen för honom där han plötsligt etablerat sig och varit bombsäker på atp-touren. Han var egentligen den sista av de där 96-orna som Elias Ymer oftast var bäst bland i unga år som inte hade slagit igenom och etablerat sig på atp-touren. Utom Ymer själv där. Han harvar fortfarande. Lite oklar nivå på Svarre just nu och Garin ska respekteras för sin årsöppning. Jag tycker ju att Svarre ska vara bättre, men Garin är en seg rackare, det blir nog jämnt.

Sen dags för Zverev, och som ni ser på oddsen, folk litar inte alls på honom. Londero är 97% arbete och 3% annat. Han kommer göra jobbet, och om Zverev inte är bättre än han varit på senare tid, då kan det här också bli bökigt. Mer än så ger inte Londero bort. Men om Zverev, som han antytt nu senaste veckan, är lite bättre och hittat lite spel, då är Londero en drömmotståndare för även om han obegripligt nog vann en atp-turnering i början av året, Londero, han är inte i grunden en spelare som kan höja sig och prestera något utöver det vanliga.

Cecchinato-Klizan, bra klass. Jag tycker personligen att Cecchinato är ganska mycket bättre, men kanske att jag överskattar honom lite, vad vet jag. Slår hårt båda två, borde kunna bli kul grustennis där.

Och så avslutar vi med Monteiro-Fucsovics, där Bethard räknat rätt med oddsen. 1,74 på Fucosivcs precis som på Chardy högre upp, men här står andra sidan, Monteiro, i 2,25 istället för 2,30 som Davidovich står i. Monteiro krossade Struff fullständigt igår, han släppte bara ett par gem. Ofta bra i just Tyskland, Monteiro. Kom ihåg Hamburg förra året, och när han är i form har han en spets i sitt spel som håller på atp- touren trots att han sällan är rankad bland de hundra bästa. Fucosvics ska vara otroligt mycket bättre, han är en otroligt mycket bättre spelare, men som sagt, lite varning för det där. När Monteiro väl är bra, då är han riktigt bra.