Madrid – onsdag

Vi drar lite kort om gårdagen först bara, för vi måste alldeles strax gå på dagens matcher, det är viktigare.

Federer, riktigt bra. Han är bra på grus. Kom ihåg det där jag skrivit så många gånger senaste tiden. Federer har aldrig varit svag på grus. Han har bara hela tiden haft en omöjlig Nadal framför sig. I övrigt har han ofta varit bäst. Han kommer bli livsfarlig, både den här veckan och i Franska Öppna. Särskilt den här veckan, den snabba bollflykten passar honom otroligt bra.

Djokovic, kanske inte så jätteimponerande, men stabilt och bra. Man ska veta att han sällan ser jättebra ut mot svagt motstånd numera, så mer än så kunde man inte kräva.

Thiem hade det bökigt med Opelka, men det löste sig bra till slut ändå. Ingen jättestark start, men speciellt att möta Opelka givetvis.

Pouille skrällde mot Coric, dags för honom att hitta upp ur källaren nu kanske. Coric knackar hela tiden på dörren till den där källaren just nu tycker jag.

Ferrer slog Bautista, trots att han nästan försökte ge bort matchen med sin ärlighet. Helt fantastiskt. Vilken idrottsman. Och vilken nivå. I sin sista turnering slår han en topp-20-spelare som var i final på atp-touren förra veckan. Man önskar ju att han bara kunde ångra sig och fortsätta.

Goffin borta, förlust mot Fucsovics. Det fungerar bara inte för honom. Så fort en poäng är viktigt låser det sig totalt. han var helt överlägsen i andra set igår, men kunde bara inte få med sig något.

Stabilt av Wawrinka. Kul. Hoppas han kan komma igång nu.

Och Sousa fortsätter floppa. Stort ras på gång för honom, men det är inte första gången. Han har rasat ner till runt eller utanför topp-100-strecket förut och jobbat sig tillbaka. Tänk Sousa på challengertouren, det skulle inte vara några större problem för honom att ta sig tillbaka där kan jag säga. Han skulle vara helt oslagbar på den nivån, så han har egentligen inte så mycket att oroa sig över.

Nu onsdagens spel. Och idag blir det kul.

Finns det några dåliga matcher där? Någon kanske. Mannarino lär nog inte kunna bjuda upp mot Tsitsipas, och Pouille-Hurkacz är väl inte så man ställer sig och kör upphopp direkt, men annars så, vilka matcher.

Blir bra spel mellan Tiafoe och Kohlschreiber. Det känns som att Kohlschreibers vinklande lär kunna bita bra där. Det gäller för Tiafoe att försöka föra spelet mer än han egentligen är bekväm med för att han ska ha chansen.

Nihikori-Dellien kunde man ju nämnt bland de där mindre spännande matcherna också. Dellien är en ren challengerspelare som skaffat sig en på tok för bra ranking.

Del Potro! Äntligen. Han såg rätt bra ut i dubbeln häromdagen, men det är ju inte mycket att gå på. Han brukar vara ganska svår att få igång efter uppehållen, och man ska inte förvänta sig att han är som bäst idag. Djere, bra, stadig spelare så klart, men extremt överrankad och en kille som Del Potro i normala fall äter till frukost. Vi får hoppas att han är i tillräckligt gott fysiskt skick för att vinna idag, Potte.

Fucsovics är en sån där spelare som alltid håller sin nivå, och när Goffin som igår inte klarar av att ta vara på chanser, då är Fucsovics en sån som alltid är där och roffar åt sig. Monfils kan som bekant vara lite ojämn, och det passar inte riktigt mot Fucsovics. Jag tror tyvärr att det finns skrällchans där. Tyvärr för att ja…han är inte rolig, Fuxen, det är han inte.

Chardy gjorde en överraskande bra match igår sett till hans annars svaga form. Svarre ska väl dock ta bort alldeles för mycket tid för honom för att det ska gå vägen. Om Svarre håller tempot uppe som han ska blir det svårt för Chardy att attackera på det sätt han måste. Bra av Svarre igår att slå Cecchinato enkelt förresten, så han kanske är på väg upp i form nu då.

Fognini slog Edmund förhållandevis enkelt igår. Hoppas han är på humör idag också, för då är Millman knappt ens en munsbit för honom.

Nadal är magsjuk, och har tydligen kunnat träna väldigt begränsat senaste veckan. Det går inte så bra nu helt enkelt, och otroligt oklart vilken nivå han kommer hålla idag, om han ens kommer till start. Jätteintressant möjlighet för Felix att hitta på något.

Khachanov var mycket bättre än på länge mot Munar. Nu Verdasco, en lite annan typ av motståndare, som kanske inte passar Khachanov perfekt, men jag tror ändå Khachanov vinner. Så som han såg ut mot Munar är spelet på väg tillbaka, och en duglig Khachanov är rätt mycket bättre än Verdasco.

Och så avslutar vi med en fantastisk möjlighet för Ferrer. Han slog Zvewrev i Miami, och sen dess har Zverev inte haft ett rätt. Jag förstår mig verkligen inte på oddsen där. Varför är Zverev så stor favorit? Ferrer slog Bautista igår och Bautista är klart bättre än de spelare som Zverev i allmänhet förlorat mot senaste månaderna. Plus då att Ferrer slog Zverev på hardcourt för bara någon månad sen. Nej, jag tror faktiskt att Ferrers karriär kan leva ytterligare en dag. Hoppas det!

Fick bli lite snabbt idag tyvärr. Det blev tidsnöd innan spelet drar igång. Men hoppas ni blev lite peppade i alla fall, för det är jag. Det här blir en grym tennisdag.