Inför Madridfinalen

Då ska det avgöras. Det som var en comebackturnering. Det var den här veckan som tennisen blev sådär fantastisk igen. Vi har den här veckan åter igen fått kraftmätningar mellan de absolut bästa. Men ändå, det är en liten skrällfinal trots allt.

18:30 Djokovic-Tsitsipas 1,39-3,40 Bethard

Inte alla som har plusstatistik på Djokovic. Rättare sagt i stort sett ingen, men det blir väl hårda bud om han ska lyckas försvara den statistiken idag, Tsitsipas. Tror i alla fall jag.

Jag tror ju att Djokovic vinner det här, men vem tror inte det? Man kan absolut tro att Tsitsipas har mer eller mindre skrällchans, det tror jag också, men man måste så klart tro att Djokovic vinner. Det räcker väl med att kolla på oddsen. 99% återbetalning på den här matchen här hos Bethard förresten. Det är ju rätt okej.

Så, jag tror Djokovic vinner. Varför?

Kanske egentligen inte för att han är så mycket bättre faktiskt. Han är rätt långt ifrån sin högsta nivå just nu om man frågar mig, men han har den här veckan fått möta spelare som passar honom rätt bra. Han har sluppit de här extremt säkra spelarna som skulle kunna blotta hans egna problem med säkerheten just nu och har istället fått möta forehandspecialister som Thiem och Tsitsipas, vilket passar honom bra. Då är han fortfarande överlägsen säkerhetsmässigt, trots att han inte är som bäst på den punkten just nu, och han kan jobba för precis den matchbild han trivs bäst med, att försöka låsa motståndarna där de är svagast, och sen sakta bryta ner dem över tid.

Hur ska Tsitsipas göra då? Jag ser alltså framför mig ungefär samma sak som mellan Djokovic och Thiem igår. Att Djokovic lyckas låsa Tsitsipas lite för ofta, lite för bra, nere i backhandhörnet. Ja, jag vet inte riktigt faktiskt. Det gäller väl att han är på sin vakt, Tsitsipas, och hela tiden tar de chanser han får, så han liksom inte nöjer sig med den matchbild som Djokovic försöker få till. Tsitsipas är liksom ingen oäven bollare, så risken för honom är väl att han litar så mycket på sig själv att han tycker den matchbilden är okej, att stå och spela i backhanddiagonalen mot Djokovic. För i den grenen är han faktiskt chanslös över tid. Vi får hoppas att han är medveten om det, och hela tiden söker sin forehand och försöker komma fram, trots att det inte finns någon spelare man mindre gärna vill komma fram på nät mot än Djokovic. Han måste lita på sina styrkor, Tsitsipas, trots att han möter en motståndare som de biter förhållandevis dåligt mot.

Nej, jag blir förvånad om Djokovic inte vinner idag. Men visst vore det kul och kanske lite rättvist om Tsitsipas drog det här i land.