Inför måndagens Rom-tennis

Då sparkar vi igång, mina vänner. Det här är vad vi har framför oss denna måndag. De riktigt stora vilar förstås, men det betyder inte direkt att nivån är låg.

Tidig start i Rom, så är det alltid. Redan klockan 11 på förmiddagarna. Det är ju trevligt. Man vill inte behöva vänta i onödan.

Vi börjar med ett ungtuppsmöte, vilket också är en av dagens hetaste matcher. Coric fullständigt iskall formmässigt, men börjar Felix också kylas av? Man kanske inte riktigt ska såga en 18-åring för att han förlorar mot Nadal på grus i Madrid, men jag tycker inte han såg bra ut spelmässigt där, Felix. Han gjorde ingen bra match. Ny chans att visa något här, och med tanke på hur dålig Coric är just nu, om Felix hittar sitt spel är det här en kanonchans för honom. Coric är ganska tillbakadragen och defensiv. Felix gillar att driva på spelet, och kommer få spela lite som han vill. Hoppas han vinner. Vi gillar ju Felix lite mer än Coric, om man säger så.

Verdasco-Edmund också en kanonmatch redan klockan 11. Ska Edmund hitta formen nu alltså? Folk verkar tro det om man ser till oddsen i alla fall. Kommer bli riktigt bra spel där också, och hög nivå, men jag kommer föredra att titta på valparna.

Sonego-Khachanov ska man nog hålla lite koll på. Alltid intressant med italienarna i den här turneringen och Sonego är väl en sån där spelare som skulle kunna äta lite av publiken och skrälla sig fram en bit. Särskilt när han här har chansen att ta över en hög seedning. Khachanov var lite förbättrad i Madrid men är ändå just nu ett mycket svagt kort sett till hans ranking. Tråkigt med Sonego att han inte verkar vara en vidare trevlig prick, så svårt att heja på honom.

Carreno Busta och Shapovalov är onekligen två spelare som är i behov av matchvinster. Shapovalov räknar nog inte med så mycket från grussäsongen även om han antagligen gärna skulle vilja vinna några matcher. Carreno Busta däremot, han måste börja vinna snart, annars kommer hans rankingras bli totalt när vi börjar närma oss hösten. Jag håller med oddsen där. Carreno Busta har givetvis stor underlagsfördel, men jag tror han är lite för dålig just nu. Så jag tror att Shapovalov vinner.

Bra matcher hela dagen, men nästa match jag nämner är ändå den sista, kvällsmatchen.

Tsonga tillbaka efter att ha kastat in handduken senast. Och Fognini tillbaka i Rom, där han ibland presterat otroligt bra och blivit hissad av publiken som få kan bli. Ibland har han också skitit i att kämpa, även på hemmaplan. 4-1 Tsonga i inbördes möten och 2-0 på grus. Det säger mycket. Passar inte Fognini alls, och det kan man ju lite förstå. Han vill vara den oberäkneliga, gubben i lådan men det går ju inte att vara mer gubben i lådan än Tsonga. Han blixtrar till flera gånger varje match, och han har heller inte samma baksida som Fognini att han har de sjuka dippar som Fognini nästan alltid har. en Tsongas nivå är oerhört oklar just nu, och Fognini backade förra veckan upp sin Monte Carlo-titel med att vara helt okej i Madrid också. Fognini förväntas absolut vinna matchen. Kul blir det i alla fall. Man hittar inte många mer sevärda spelare än de här två.