Inför tisdagens sena matcher

Och så var det några matcher lite senare idag också. Såhär ser andra halvan av speldagen i Rom ut.

72:a i världen nu, Sousa, och om några veckor kommer han inte komma in i de här turneringarna längre. Lite pressat läge kanske, men med tanke på hans urusla form känns det väl som att det blir tufft att rädda det. Han får nog snarare lägga fokus på att försöka hänga kvar på atp-touren överhuvudtaget. Egentligen tycker jag att han ska vara minst lika bra som Tiafoe på grus, men Tiafoe har haft en bra grussäsong, Sousa hutlöst formlös som sagt, och då ska det väl bli Tiafoe det där.

Jag tror att Zverev vinner idag. Inte ofta jag skrivit det på sistone, men jo, det tror jag. Berrettini är egentligen samma spelare som Zverev, men lite sämre på allt, och jag tror att han är lite sämre på allt även jämfört med en formlös Zverev. Just i det här fallet ligger det den sämre spelaren i fatet att de har samma spelstil. Zverev servar lite hårdare, lite bättre. Och i bollandet är han säkrare med minst samma tryck som Berrettini. Jag skulle sträcka mig så långt som att säga att jag har lite svårt att se hur Berrettini ska lösa det där, men vi får väl hoppas att hemmapubliken bär fram honom till segern.

Dimitrov-Struff, det är ju en fin match. Dimitrov känns allmänt vek numera, gör han inte? Det är liksom svårt att peka på vad han gör riktigt bra. Han är liksom mellanmjölk rakt av. Precis som Struff faktiskt, även om de inte precis spelar likadant, men Struff, mellanmjölk, han har ju inget som sticker ut heller utan det är ett enda trött malande bara. Vet inte om Dimitrov verkligen är sådär pass klar favorit som oddsen talar om. Inget förtroende alls för honom just nu.

Basilashvili topp-20 mot Djere topp-30. Sällan har väl en match mellan två så bra spelare känts så medelmåttig. Eller är det någon som bryr sig om de där två? Ni är i så fall välkomna att skriva något spännande om matcherna i kommentarerna.

Kanonlottning för Coric. Norrie slog en formsvag Jarry i första omgången, och är formsvag själv. När Coric nu klarade Felix igår, då ska han bara inte falla här. Det vore väldigt svagt.

Och så italienare på kvällsmatchen, precis som det ska vara. Man kan inte beskylla italienarna på att ha någon brist på patriotism direkt. vet inte något annat land där man gör såhär och utan undantag nästan tar sina egna spelare på kvällsmatcherna snarare än de bästa spelarna. Personligen tycker jag det är helt rätt, men det sticker onekligen ut. Bra bollande blir det där. Cecchinatos tryck mot Kohlschreibers vinklar. Jag tycker ju att Cecchinato är ganska mycket bättre, och med hemmapublikens hjälp ska han vara det i verkligheten också, men han trivs inte ute i hörnen och Kohlschreiber skulle kunna krångla till det för honom där. Intressant match om man gillar att analysera matchbilder och hur de avgör matchers utgång.

Det säger vi om dagens spel, och vi återkommer givetvis med en sammanfattning. Senare idag är det poddinspelning också, så sista chansen att maila hawkeye@bethard.com och föreslå vad vi ska prata om.