Inför tisdagens tidiga matcher

Vi får dela upp dagens inför text lite tror jag bestämt, då det är i sista minuten det här. Jag varierar mig den här veckan med att vara i Spanien på lite familjesemester. Det betyder emellertid inte att jag tittar på mindre tennis, eller skriver mindre om tennis. Ska man nu ha semester ska man väl fortfarande få göra det som är kul, eller hur? Men tiderna kan bli lite annorlunda än vanligt kanske, det blir väl skillnaden.

Så, hur ser det ut idag?

11 är ju en bra tid, ibland. Ibland lite tidigt också, som idag för mig. Men det här blir ju skitkul.

Goffin, nja, jag vet inte. Finns det något som talar för att han plötsligt ska ta sig upp från källaren? Jag tycker inte det. Wawrinka var en stor besvikelse för mig när han mötte Nadal förra veckan, men det var nog inte svårare än så att han till skillnad från många andra förstod vad som behövde göras. Han försökte ligga på gränsen och den dagen funkade det inte alls. Överraskande för min del om Goffin skräller där.

Albot måste ju ha en bra chans mot Paire. Känns inte som enäggstvillingar de där två direkt. Albot har jobbandet som sin enda styrka. Paire har kanske inte jobbandet som sin största styrka direkt. Helt jämnrankade, båda bra på grus, jag har svårt att få ihop de där oddsen faktiskt. Blir intressant att se.

Kyrgios spelar den här veckan också, men han lär inte kämpa förrän det vankas gräs va? Tror inte han slår Medvedev på grus oavsett hur mycket han kämpar i och för sig. Det känns kanske till viss del som att tiden springer ifrån Kyrgios lite grann när han som nu lägger ett år på att inte kämpa överhuvudtaget. Då hinner spela som Medvedev komma upp och bli bättre än honom.

Svarre-Nishioka möts igen, tredje gången i år. Nishioka har varit riktigt nära båda gångerna. Mest intressant med den matchen är dock att det är den kortaste match som kan spelas på atp-touren. De är tillsammans med nöd och näppe över tre meter långa om man skulle stabla dem ovanpå varandra.

Bautista-Khachanov, mycket bra. Känns som att de är ganska jämna i grunden, men Bautista väldigt mycket mindre formsvag? Jag tycker det, och jag tror Bautista vinner. Men en riktigt vass match, en av dagens bästa kvalitetsmässigt.