Inför superonsdagen

Det är lite superonsdag idag, är det inte? Alla stora i aktion samma dag, redan på onsdagen. Det blir ett rejält race här i Rom under slutet av veckan.

Känns ju lite annorlunda att lägga Federer och Nadal som första och andra match på centercourten, men så gör man i Rom. Varför inte. Och Thiem samtidigt på en mindre bana. Lite annorlunda.

Vad tror vi om Federer då? Kommer han ut och bara blåser bort Sousa, eller skulle han kunna få lite problem med säkerheten nu när det är riktigt grus som gäller, så att säga. Inget höghastighetsgrus som i Madrid. Sousa har egentligen ingen form även om han vann igår och ska inte ha någon chans, men det ska ändå bli intressant att se hur Federer ser ut. Man får ju gilla hans inställning hur som helst att han kastar in en bonusgrusturnering den här veckan. Han älskar tennis den människan.

Nadal mot Chardy, och vi får väl se om farbror Toni lyckats gjuta något mot i honom. Lite skönt att det är Chardy och inte Gasquet som det kunde varit om fransoserna hunnit spela klart sin match under måndagen. Gasquet skulle på ett annat sätt kunna utnyttja Nadals osäkert. Mot Chardy här kommer han troligen få vinsten serverad för sig när Chardy slår bort sig.

Thiem-Verdasco är väl egentligen den roligaste matchen av de där tre. Den enda där underdogen på något sätt kan komma att stå emot. Utgångsbudet är att Thiem är för mycket bättre än Verdasco för att det ska kunna bli en rejäl kamp, men rent spelstilsmässigt är det här jobbigt för Thiem. Och Verdasco, det är ju ingen dålig form han är i. Jag hoppas på en riktigt bra match där, så egentligen hellre titta på den än titta på Nadalmatchen idag skulle jag säga. Båda givetvis att föredra, om man har den möjligheten.

Ramos är lite pånyttfödd. Han har varvat upp mer och mer, lite bättre för varje vecka ungefär, senaste månaderna och nu är han okej, bra seger över Monfils i första omgången här. Svarre känns väldigt svajig just nu och han känns absolut inte som någon given vinnare där. Sen om matchen lockar sådär väldigt mycket när det gäller underhållning, det vet jag väl inte riktigt. Men kul att se vad Ramos kan hitta på.

Fritz, han ska inte hålla på grus på den här nivån. Men han vann ju över Pella, så tydligen gör han det. Nishikori lite annat dock och nej, stor skräll om Nishikori faller idag.

Fognini torskade mot Albot på hardcourt för några månader sen. Han var då fullkomligt nere på botten och Albot var mitt inne i sitt supergenombrott. Lite andra förutsättningar, minst sagt, men det förvånar mig inte att han inte trivs så bra mot Albot. Fognini vill knna kontrollera svängningarna i matcherna. Hans motståndare ska helst spela med i hans skådespel där han ska höja sig, motståndaren ska sänka sig av det, och så ska han avgöra på det. Albot är som ett rakt streck i matcherna vad gäller nivå. Aldrig bättre, aldrig sämre, bara exakt samma sak hela tiden. Lite obehagligt för Fognini. Men han är klart bättre nu än när han förlorade, hemmaplan, och grus. Tunga faktorer som talar för Fognini.

Jag skrev i förrgår att Dzumhur och Nishioka är 3 meter om man staplar dem ovanpå varandra. Om man staplade Cilic och Struff på varande skulle man med fördel kunna använda resultatet som flaggstång. De är sådär väldigt långsmala båda två. Samma sorts spelare. Cilic bättre, Struff bättre form, när det var samma sak igår, Zverev-Berrettini, så vann formen. Idag också kanske?

Sinner gjorde en sjuk vändning mot Johnson i första omgången. 2-5 till 7-5 i avgörande. Stort genombrott för Sinner på challengertouren tidigare i år. Han vann en av sina första turneringar och har sen backat upp det med flera bra resultat. 17 år gammal, och kommer vara inne på atp-touren senast under nästa säsong. Men redan nu att han på något sätt ska hålla, det tror jag inte. Tsitsipas är inte direkt den som strular till saker och ting så nej, där skräller det inte, men kul för er som ännu inte sett Sinner att bekanta er med honom.

Aldrig mötts, Cecchinato och Kohlschreiber. Jag gillar såna här matcher där det är svårt att säga vilken styrka som kommer ha överhanden. Cecchinatos tryck eller Kohlschreibers vinklar. Cecchinato trivs inte ute i hörnet, Kohlschreiber är för långsam för att hinna med om han får tryck på sig. Båda två har exakt den spelstil som passar bäst för att såra den andra. Frågan är bara vem av dem som får göra det den vill.

Hoppas Kyrgios åker på stryk. Gärna både tennismässigt och fysiskt. Nej, sådär får man ju inte säga. Inte slå honom. Men Ruud får gärna se till att vara fokuserad och krossa Kyrgios under perioderna då Kyrgios inte kämpar.

Goffin-Del Potro, ja, båda två i bästa form, så hade det blivit kul. Nu är väl Gofin på 70% form och Del Potro på 50% form så knappast så bra som det kan låta, men namnen är ju bra, och hoppas de kan plocka fram lite bra saker ut varandra.

Och så avslutar vi med Djokovic som väl inte ska ha några problem med Shapovalov. Han kan nog mest bara stå och vänta på att Shapovalov ska slå bort sig där.

Arrangören fördubblade biljettpriserna till den här speldagen efter att Federer berättade att han ska delta. Driftigt, får man säga. Återstår att se om allt såldes och det är fullt klockan 11 på förmiddagen.

Många bra namn, och vi hoppas på många bra matcher. Mycket nöje, vänner!