Skrällig tisdag

Det där blev inte som jag trodde kan jag ju säga. Förhoppningsvis kanske inget som stör turneringen längre fram då de riktigt stora kliver in först idag, men det var några stora namn som fick lämna under tisdagen.

Vet inte om jag kommer orka se Kyrgios matcher i framtiden. Inte med ljud i alla fall. Det är som att alla som på något sätt är kopplade till atp bara har bestämt sig för att de ska göra allt för att berätta för folk hur fantastisk Kyrgios är. Igår pratade man om allt från ett geni till att han var allmänt fantastisk. Jag förstår inte riktigt, kan vanliga människor, ni, verkligen se det på det viset? Ni ser väl precis som mig att han är ungefär 100% pajas och 0% geni, eller? Jag kan inte riktigt se vad som är genialt med att inte göra sitt bästa, göra det svårare för sig själv, och ge sig ungefär minsta möjliga chans att vinna matcher sett till sin spelstyrka. Medvedev hade lite ryggproblem, och precis allt gick fel för honom i matchen. Det gjorde att Kyrgios kunde vinna. Ingenting annat.

Zverev ute, och det blev precis tvärtom mot vad jag trodde. Jag trodde att även en Zverev i sitt livs sämsta form skulle vara starkare än Berrettini från baslinjen. Så var det absolut inte. Han står för långt bak, Zverev. Han står långt bak för att han inte litar på sitt spel, och när han står för långt bak, då försvinner allt det han annars har. För han är inte snabb nog för att kunna försvara sig mot attacker där bak, och han har inget tryck i sina slag som gör att han kan hålla sin motståndare borta. Han blir bara helt ofarlig, och Berrettini vann fullt rättvist. Jag har senaste veckorna pendlat mellan att skriva att Zverev nog inte är bland de 20 bästa spelarna i världen och att säga att han inte är bland de 30 bästa spelarna i världen. Jag får nog ta ett steg till nu. Jag tror inte han är bland de 40 bästa spelarna i världen just nu. Detär inte mycket blivande världsetta kring honom just nu inte. Men kul med Berrettini, gillar honom på något vis. Och även om det var långt ifrån fullsatt. Vilket stöd han fick alltså. Italiensk tennispublik, de vet vad de gör.

Wawrinka är nog inte så bra just nu trots allt. Någonstans fick jag en känsla av att han var lite på gång i början i Madrid, men sen var insatsen mot Nadal svag, och det här var inte heller bra. Otroligt välkommen vinst för Goffin. Han behövde något positivt för att åtminstone styra honom åt rätt håll. Men ingen större match på något sätt det där.

Att Fritz slår Pella är en superskräll för min del, men samtidigt, någon gång ska verkligheten komma ikapp Pella. Jag tycker inte han är riktigt så bra som han gjort resultat i år. Men slå Fritz, det ska han göra, så stor skräll där.

Välkommen vinst för Sousa, minst sagt. Som belöning får han storstryk av Federer på förmiddagen här, eller? Hur stabil är Federer egentligen mot svagt motstånd på grus? Det ska bli spännande att se idag.

Dimitrov sladdar. Som han sladdar. Han har ju egentligen inte haft så mycket skadeproblem. Han har bara blivit värdelös. Jobbigt.

Bra match mellan Khachanov och Bautista. Och Khachanov vände rättvist till slut. Han är på gång nu.

Det var det om tisdagen. Under onsdagen dags för alla stora. Det blir kul det.