Idiot-Kyrgios del 2

Det är inte ofta man ser det här. Ska jag vara riktigt ärlig är jag helt och håller för det här, förutsatt att det är befogat, och det är det aldrig i tennis, för där kan domaren aldrig avgöra tillräckligt mycket. Men de gånger en domare i hockey, fotboll, basket och kanske i synnerhet handboll, på ett oerhört tydligt sätt inte dömer lika för båda lagen, då hade jag som tränare inte haft några problem med att packa ihop grejerna och gå därifrån utan att spela klart matchen. Man har ändå ingen chans att vinna så länge domaren hjälper det andra laget.

Men i tennis, hur mycket kan en domare avgöra? En procent? Två procent? Det är inte mycket inte. I det här fallet var Kyrgios arg för att han fick varningar, för att hans bollar som var ute inte dömdes in, och så vidare. Väldigt obefogat med andra ord.

Men ja, han packade alldeles nyss ihop och drog, Kyrgios. Ruud vann därmed matchen.

Som jag förstår det hann han aldrig bli diskad, utan blev diskad när han lämnade banan utan lov. Svårt att riktigt hänga med, men jag tror han fick gemstraff för stolkastningen. Ett rätt milt straff kan jag tycka, men han löste det hela själv genom att diska sig själv.

Det här är alltså den kille jag skrev om i morse, som kallade andra människor för idioter.

Jag hoppas han blir avstängd för resten av säsongen. Jag tror inte det blir så, men det blir ju rätt löjligt om han får ett kortare straff, för det här är liksom inte otur. Det är bara ett helt oacceptabelt sätt att uppföra sig från en människa som hamnat väldigt snett i livet. Hade jag till en enda procent tyckt om honom hade jag oroat mig för honom. Nu tänker jag mer bara, var ska det här egentligen sluta?