Info inför Rom-torsdagen

Det blev inte mycket till superonsdag igår kan man ju säga. Och plötsligt var det rätt logiskt att man placerade alla bra matcher först i spelschemat. Man visste att det inte skulle vara så bra väder men frågan är om man visste att det skulle bli så dåligt väder. Det var inte ens särskilt nära att spelet skulle kunna komma igång och oerhört girigt att man inte ställde in speldagen redan under eftermiddagen. Man hoppades på att kunna kräma ur en timme tennis för att slippa betala tillbaka folk biljetter och det var väl rätt skönt att man inte lyckades med det.

Det som nästan aldrig händer under mastersturneringar, märkligt nog, händer nu alltså. Man måste spela två omgångar under en dag i och med att en av de fem sista dagarna försvann. Och idag verkar bli den dagen. Vädret är bra, och man har tänkt trycka in de matcher som är kvar i den andra omgången plus åttondelsfinalerna idag.

Spelet drar igång klockan 10 och de sista matcherna i andra omgången startar runt eller lite efter klockan 13. Sen börjat åttondelarna rulla igång efter det, men det är liksom så spretigt att det inte ens går att skriva något om det. Man vet inte när matcherna kommer spelas i och med att spelarna måste få sin vila, och man vet inte vilka som kommer mötas.

Jag tycker att ni helt enkelt kan kolla in spelschemat själva och hitta det ni ska följa. Noterbart att Nadal, Djokovic och Federer idag kommer spela på den näst största banan. Det är ju lite roligt.