Spännande Rom-resultat under förmiddagen

Det har redan hunnit hända grejer i Rom under denna torsdag.

Thiem borta. Och just det här är Thiems baksida. Han kan förlora mot Verdasco utan att det händer något särskilt konstigt. Det räckte med att Verdasco gjorde en riktigt bra match. Jämnt hela vägen, riktigt bra match och det hade inte varit orättvist vem som än vann, men jag tycker Verdasco var lite bättre totalt sett. Han har en ganska tacksam spelstil ändå, Thiem. Hittar man hans backhand, som Verdasco gjorde idag, så är han ganska enkel att spela bra mot. Sen ska Verdasco verkligen hyllas för sin insats. Han spelade riktigt bra, som vi vet att han kan göra, men anmärkningsvärt är det. När det är dags för Franska Öppna om några veckor kommer vi nämna Thiem som en av de stora favoriterna men han är sårbar på ett annat sätt än de andra stora är.

Chardy var inte så bra. Han är inte riktigt någon jättedödare om man säger så, Chardy utan han ser liksom sina begränsningar när han möter någon av de bästa och så blir det bara inte så mycket. Men ändå precis vad Nadal behövde, och jag tycker att trots att motståndet var obefintligt så såg man att det kommer bli andra bullar med Nadal nu när gruset och de övriga yttre förutsättningar är mer normala, mer långsamma.

Federer stabil mot Sousa. Hur många gånger har han vunnit sådär, 6-4 6-3 eller tvärtom, Federer? Det är några gånger. Det är sådär han vill ha det. Lugn och fin start för honom också.

Just i detta nu vann Del Potro mot Goffin. Vet inte vad man ska säga riktigt men en bra seger är det ju för Del Potro. Men Goffin, han blir liksom så liten, så vek, och så osäker just nu. Det ser inte bra för honom. Men kul att ha kvar Del Potro i turneringen.

Cilic utslagen, jag såg inte den, men han har det jobbigt kan man säga. Otroligt förresten, Federer, Nadal, och Thiem spelade samtidigt under förmiddagen. Plus Nishikori och Cilic på ännu mindre banor. Det kan vara så att så många bra spelare aldrig spelat samtidigt.

Åttondelar nu under eftermiddagen.

Djokovic-Cecchinato/Kohlschreiber.

Del Potro-Ruud(troligen, han har Kyrgios på kroken)

Schwartzman-Berrettini

Nishikori-Struff

Tsitsipas-Fognini/Albot

Federer-Coric

Khachanov-Verdasco

Nadal-Basilashvili

Det där som hände i förmiddags, och just nu händer, var/är alltså bara uppvärmningen. Vilken tennisdag, helt otroligt.

Djokovic, Del Potro, Schwartzman, Nishikori, Tsitsias, Federer, Verdasco, Nadal.

Sådär någonting tror jag det kan bli i morgondagens kvartar.

Förresten, tänk om Kyrgios kunde vända på steken mot Ruud. Att få se honom mot Del Potro här under eftermiddagen, det hade inte varit dumt det.