Inför söndagens superstrid

Det blev ett lite ofrivilligt uppehåll på någon dag här. Vilket inte var sådär supertajmat kanske. Årets bästa match, verkar alla vara överens om mellan Djokovic och Del Potro, det hade man ju velat ge lite tankar kring. Men ibland blir det inte exakt som man tänkt sig. Jag var igår helt enkelt för sjuk för att orka sitta vid datorn. När feber ligger och pendlar runt 40-strecket, då orkar man inte ens utföra drönaruppgifter som att sitta och dutta på datorn. Idag hjälper i alla fall värktabletterna någorlunda dock, och ska man vara helt ärlig, det här kan man ju inte låta bli att vara med på.

Tidernas två bästa spelare. Tidernas två bästa grusspelare. Ska ännu en gång göra upp.

16:00 Djokovic-Nadal 2,70-1,54 Bethard

Ibland känner man redan innan man börjar skriva att man kommer missa målet, skjuta utanför så att säga. Det här är en sån gång. Min text kommer framstå som att jag anser att allt talar för Djokovic och att jag är helt övertygad om att han kommer vinna, medan jag faktiskt tror att Nadal vinner idag. Därav den där missen, men så får det vara ibland. Jag är säker på att det åtminstone är vissa som förstår sig på den här typen av funderingar.

Jag tänker börja med att meddela att Djokovic har 13-3 i inbördes möten sen US Open 2013. Det är fullständigt förkrossande, slakt helt enkelt. han har knäckt koden med Nadal till 100% och lyssna på det här, under den tiden har han till och med plus på Nadal på grus, 3-2. Djokovic har ätit upp Nadal på senare år, och det är det som gjort honom till den överlägsna världsettan totalt sett under många år nu. Fedrer knäckte han ganska tidigt. Jag tror aldrig att han själv var särskilt orolig över att han inte skulle bli bättre än Federer, men Nadal behövde knäckas, och det är nog där Djokovic haft sitt överlägset största fokus under karriären. Och han har som sagt lyckas. Han har utvecklat en ofelbar taktik mot Nadal där han helt enkelt vinner, bara han spelar tillräckligt bra.

Australian Open tidigare i år, Nadal var inte ens på banan. Nadal hade gjort en grym turnering fram till finalen, och många med mig trodde mycket på honom, men när Djokovic väl stod på andra sidan nätet, då var han plötsligt värdelös, Nadal, eller kanske ännu mer, Djokovic gjorde honom värdelös och vann totalt ohotad.

Jag är inte heller lika övertygad om Nadals förträfflighet den här veckan som många andra. De överlägsna segrarna mot Chardy och Basilashvili, ja det är svårt att ta gem mot Nadal när han spelat bra på grus. Sen hotad, enligt mig mycket hotad, mot Verdasco i kvarten. Om Verdasco tagit en av de där breakbollarna i slutet av första set hade Nadal blivit livrädd, och i och med att Verdasco så långt varit bättre, jag tror det hade varit stor torskrisk där. Och så Tsitsipas igår, bra gjort att vinna, men gick inte ungefär allt emot Tsitsipas i den matchen? Jag låg i och för sig mest och hallucinerade under den matchen så inte mycket att lita på, men det kändes som han hade marginalerna med sig.

Otroligt stort steg framåt för Nadal den här veckan, men man ska veta varifrån han tagit steget. Det är inte som att han varit i form och nu är ännu bättre. Han har varit med sina mått helt kass, och är nu äntligen på väg upp. Men ser han så bra ut som han kan göra? Verkligen inte. Jag är väldigt tveksam till hans fysik, snabbhet. Det blir bra youtubeklipp av alla de här chansforehandsen han dragit in den här veckan, men det är bara det att om han varit så snabb som förut, då hade han inte behövt slå de där, då hade han hunnit med att fortsätta bollen som han vill spela den. För de där slagen, de vill han egentligen inte slå, det kan jag säga.

Djokovic då? Hur bra?

Inte lätt att säga heller. Starkt att vända mot Del Potro, och en fantastisk match, men om Djokovic varit så bra som han bara kan vara, ska han vara så hotad av Del Potro då? I övrigt en väldigt bra lottning som kulminerade med Svarre i semi igår. Jag tror att Djokovic är bra, men kanske inte som bäst han heller.

Jag tror att de är ungefär lika bra just nu utifrån sina förutsättningar och då vinner Djokovic, väl? Ser man hur det varit på senare år är det i alla fall just så.

Men. Ska vi få in här på slutet ändå att det är min bestämda känsla att Nadal vinner idag. Jag kan inte riktigt berätta varför, men kanske att det är för att han nog behöver vinsten lite mer än vad Djokovic behöver den. Om Nadal förlorar idag är han inte längre ens favorit i Franska Öppna. Då blir det Djokovic som får ta sig an den rollen, och det är nog lite så att Nadal absolut vill vara favorit, för Djokovic är det nog lite skönare att slippa.

Overkligt intressant i alla fall. Bänka er, mina vänner. Missa inte!