Årets festligaste atp-vecka

Nu kör vi! Årets höjdpunkt är här. Veckan med Geneve och Lyon. Det blir inte bättre. Starta startfält, bra bredd, men det lutar åt Federer-Del Potro i finalen i Geneve medan det i Lyon nog blir Djokovic-Nadal trots allt, även om utmanare inte saknas.

Nej, sådär är det ju inte riktigt. Jag skojar med er. Ha! Jag är en skojare.

Det här är årets kanske sämsta atp-vecka. Man orkar knappt öppna livescoreappen, och vill liksom bara gå runt och fråga om det är söndag snart.

Zverev kämpar på, stackarn. Har med sig brorsan i det här startfältet också. Rätt surrealistiskt att han fortfarande spelar på atp-touren, Mischa. Jag tror knappt han hade vunnit match på challengertouren i år. Otroligt hur man kan vara en sån periodare. Han har haft lite svängningar i sin karriär kan man säga.

Wawrinka också med. Zverev och Wawrinka, har man en turnering den här veckan får man vara ruskigt nöjd med de topparna faktiskt. I övrigt kanske inte så kul nej. Eller ställer ni er och kör upphopp när ni ser de två semiseedade spelarna, Garin och Fucsovics? Seppi och Ebden seedade. Spelar de fortfarande tennis?

På tal om att fortfarande spela tennis. Om man ger ett wildcard till Lopez, då var det nog lite torrt i övrigt.

Jag säger Fucsovics. Han är regerande mästare, och i såna här småturneringar spelar det ofta väldigt stor roll. Men nästan vem som helst kan vinna. Så nja, tufft.

Något att hålla koll på i Geneve? Näe.

Här var det lite bistrare kanske, men ändå, det är rätt vettiga spelare trots allt.

Bautista spelar alltid, utan undantag, veckorna innan Grand Slams. Han är inte riktigt någon som har med utgången i de stora turneringarna att göra, och dessutom är han extremt energisnål, så varför inte. Basilashvili samma sak. Valparna från Kanada, ja varför inte. Man ska spela mycket när man är valp.

Men sömnigt är det i Lyon också. Oerhört sömnigt.

Man kan ju satsa en slant, så blir det lite roligare. Varför inte Cuevas då? Tuff lottning. Han kan åka redan idag. Men han har en väldigt god rutin av att vinna turneringar, och hans form är bättre än på länge. Jag tror han har en rätt god chans. Eller Basilashvili. Typexempel på turnering där han skulle kunna sticka fram nosen. Hårda bud att vara toppseedad men bara tionde mest betrodd. Ingen riktig anledning till det heller. Han är inte särskilt ur form eller så. Bara att folk inte tar honom på allvar. Han kan nog faktiskt vara bästa spelet, när man tänker närmare på det.

Vi följer säker upp det här senare i veckan. Vi måste ju ha koll på vem som rycker åt sig titlarna liksom, men nja, det känns väldigt mycket väntan över den här veckan.