När Nadal fortfarande hann med

Vad tror ni, är det här klippet lite uppspeedat, eller var Nadal såhär mycket snabbare för bara ett år sen? Jag är faktiskt sjukt kluven måste jag säga. Det ser ut att gå jäkligt snabbt det mesta, men kan de verkligen ha mixtrat med bilderna? Det här är turneringens officiella youtubekonto som lagt ut det. Känns ju lite osannolikt. Det man i alla fall till 100% kan slå fast är att nej, sådär rör sig inte Nadal längre.

Tycker jag hittade ett guldkorn också. Det har varit en del snack om Hawkeye på grus de senaste veckorna. Nu tror jag aldrig det kommer komma Hawkeye på grus, av den enkla anledningen att Hawkeye knappast är mer precist än vad märkena i gruset är. Hawkeye är en uppskattning av var bollen studsade, det finns en felmarginal. Det har funnits ett system i några år som heter Foxtenn vilket handlar om att man inte gör några uppskattningar, utan istället fångar bilden på den faktiska studsen och därmed så blir det inga felmarginaler. Det hade ju funkat bra på grus. Det har som sagt funnits ett tag, men nu verkar det som att det är redo för att provas i skarpt läge och lär nog dyka upp här och där framöver för att till slut ta över från Hawkeye, om jag får gissa. Men guldkornet var det. Är det bilderna som ljuger, eller är backhanden som Thiem slår 1 minut och 26 sekunder in i klippet typ den boll som någonsin varit längst ute utan att ha blivit dömd ut? Den ser liksom inte ut att vara centimeter ut utan snarare en decimeter, minst.

Sätt er gärna på youtube, som jag precis gjort, och titta på lite gamla klipp med Nadal, och så tittar ni på honom från den här sommaren. Han är verkligen en klumpduns numera. Ganska bra gjort av en klumpeduns att vinna får man säga, men intressant är det. Tänk om han haft forntidens snabbhet med nutiden spel, då jäklar hade det blivit åka av för Djokovic, oavsett underlag. Eller så vänder man på det, tänk om han hade dåtidens spel med nutidens klumpighet, då hade det inte varit någon höjdare.