Ymer tuggar vidare

Ibland kan jag sakna tiden på den gamla bloggen. Tekniken var visserligen plockad från datorers barndom och att sitta och vänta fyra minuter på att en bild skulle laddas upp, det kan vara en delorsak till att jag numera är så jävla gråhårig, inget snack om den saken. Men jag behärskade åtminstone den där uråldriga tekniken, och klarade av att lägga upp en omröstning. Och det kanske bästa med den där tiden, folk svarade också på omröstningarna. Numera behöver man slänga in ett presentkort på 5000 spänn i kontanter, en resa till Spanien samt ett års gratis bensin för att någon ska vara beredd att kryss i en ruta, ungefär.

Men nu hade jag i alla fall velat göra en undersökning. Jag fick nyss ett meddelande typ, kom igen nu, det är många som vill läsa om Ymers match idag, från en sann tennisälskare.

Min undran är, är det verkligen många som vill läsa om Ymers match idag? I andra omgången. Av kvalet. Till Franska Öppna.

Det är en undran. Jag är lite åt andra hållet. Jag tror att väldigt få egentligen bryr sig, men jag kan helt ärligt säga att jag inte vet. Jag hade däremot väldigt gärna vetat. Och då hjälper det ju liksom inte med att de som älskar just svenska tennisspelare allra mest skriker om att jodå, vi bryr oss. För man kan vara helt säker på att de som inte bryr sig inte ens bemödat sig att läsa såhär långt. Jag får kämpa vidare med hur jag ska ta reda på det här, om någon egentligen bryr sig om bröderna Ymers förehavanden på bakgården eller inte. För ett kval till en en turnering, Grand Slam eller inte, det är bakgården i allra högsta jäkla grad. De sista spelarna som kommer in i huvudturneringen på sin ranking är inga stjärnor direkt kan jag säga, ofta helt okända i sina hemländer. Om man då måste kvala, ja man är inte uppe på någon superhjältenivå direkt.

Vi får väl prova dock. Det här inlägget kanske spränger alla klickgränser.

Rätt kul faktiskt. Jag skrev att spelarna på den här nivån inte är några superstjärnor direkt. Mikael Ymer möter idag Johan Tatlot. Vissa, ytterst få. Någon kanske. Minns honom från Båstad förra sommaren. Han försökte kvala där. Det gick sådär. Men i alla fall, den här Tatlot, tror ni han är känd hemma i Frankrike? De har tappat lite i bredd det senaste året, Frankrike. Så nu är man faktiskt topp-20 nationellt om man som Tatlot är rankad 260 i världen. med ingen plats marginal. Han är Frankrikes 20:e högst rankade spelare, och som ni förstår, inte en människa vet vem han är. Ungefär så hade situationen varit för bröderna Ymer om vi haft en vettig nivå på tennisen i det här landet de senaste 10 åren. Sjukt faktiskt hur mycket uppmärksamhet de fått sett till hur lite de presterat.

Men Ymer-Tatlot idag då, 14:30, Bana 14, och Ymer ska vinna. Tatlot är ingen bra spelare, det talar väldigt starkt för Ymer. Ymer är en rätt bra spelare, och som ni minns skrev jag häromdagen att jag är övertygad om att han kommer vara inne på atp-touren inom en ganska snar framtid bara han inte blir skadad. Det skiljer jättemycket mellan dem. Det som kanske skulle kunna tala emot är Tatlots spelstil lite grann. Ymer har lite svårt att sätta egen fart på bollen och ser helst att motståndarna är offensiva och slår bort sig. Tatlot är normalt väldigt defensiv. Inte supersäker, men han gillar inte att gå på särskilt mycket. Om det blir för duttigt spel kommer Ymer säkert börja gå på bollen, och det trivs han sådär med, så lite varning där kanske. Sen ska man också veta att fransoserna har riktigt bra publikstöd redan här i kvalet. Vi minns att Mikael sällan reagerat sådär jättebra på att ha publiken emot sig tidigare. Så det kan vara värt att hålla koll på också.

Men nej, svenskt i kvalfinal, det ska vi kunna räkna in senare idag. Matchens sänds på Eurosport player. Alla kvalmatcher sänds där. Rätt imponerande får jag säga. Så när vi ändå är igång kan vi väl jobba in att Laaksonen förlorar idag också, så är Ymer i så fall i princip klar för huvudturneringen redan idag.