Alla nöjda och glada med lottningen

Det här är lite sjukt, men när man sitter och tittar på lottningen som precis kom ut, det är som att alla favoriter fick bra lottningar. Obegripligt, men det känns faktiskt så.

Djokovic har inget som skrämmer inledningsvis och Simon som värst i tredje. Coric som värst i åttondelen, inget annat som skrämmer där. Som kvartsseedad på sin del har han Zverev, givetvis en drömlottning. Fognini och Kyrgios också där, men det ska inte vara några problem. Öppen gata för Djokovic till semi.

På samma halva har vi Thiem som har Edmund eller kanske snarare Cuevas i tredje omgången. Monfils eller Verdasco i åttondelen, bra lottning, även om Verdasco är lite jobbig spelstilsmässigt för honom, men ganska liten risk att det blir just honom han får möta ändå. I kvarten kan han sen få Del Potro. Det är väl kanske ingen dröm i och för sig, men Del Potro kan ju onekligen skjuta ut sig innan. Men jag kanske får säga emot mig själv lite här. Thiem är väl den som kanske kunde fått det ännu lite enklare.

Nadal högst seedad på den andra halvan. Goffin i tredje omgången, en Goffin ur form slår nog inte Nadal, eller vad säger ni? Pella i åttondelen, det är ju bra. Medvedev eller Nishikori i kvarten, inte värsta möjliga där heller precis. Nadal ska kunna promenera fram till semi utan att något behöver hända.

Och så har Federer fått en skitlottning, eller? Nja, det beror på. För hans del tror jag det är rätt viktigt att få en enkel första vecka och det ska han kunna få. Berrettini som värst i tredje, sen Cecchinato/Fucsovics/Schwartzman i fjärde, det tar han nog gärna. Sen däremot, Tsitsipas på samma kvar, det är ju faktiskt ingen höjdare, så på så sätt hade han lite otur faktiskt. Både bra och dåligt för Federer.

Man kan väl nämna Tsitsipas också, som har tvärtom. Han får Wawrinka eller Cilic i åttondelen. Tuff lottning, men för hans del förstås jackpot att få Federer i kvarten. Han hade inte direkt varit favorit mot någon av de andra semi- eller finalseedade.

Vi kör en längre genomgång imorgon eller på lördag, men det där var en första titt i alla fall. Nu börjar vi bli redo, mina vänner.