Seedningen ute

Inga kioskvältare här direkt. Man går likt alla andra turneringar, utom Wimbledon, efter rankingen rakt av, men ändå, nu är seedningen till Franska Öppna ute, och här har vi den.

Del Potro kryper in på en kvartsseedning då Anderson inte deltar. Skönt att Zverev åkte bort från sin semiseedning lite i sista stund här. Blir mycket mer rättvist med de fyra bästa spelarna på de platserna som det blir nu.

Tänk att Fognini kom så nära en kvartsseedning i Franska Öppna. Lite otroligt. Här noterar vi att även Isner saknas. De var visst inte så sugna på grustennis i år, servekanonerna i toppen. Det är dessa två på topp-32 på rankingen som saknas överhuvudtaget förresten, Anderson och Isner. Alla andra är med.

Wawrinka hör väl hemma i den här gruppen numera kanske. Torsken mot Dzumhur på hemmaplan igår indikerar inte att han är något hot i Franska precis. Faktiskt ovanligt jämn den här gruppen. Det brukar finnas såna man absolut inte vill ha, men också såna som man mer än gärna tar. Lite så nu också förstås. Jag tror de flesta står över Wawrinka om de får välja likförbaskat, medan man nog inte har något emot att ta De Minaur direkt, men som sagt, ovanligt jämnt.