Inför Ymers kvalfinal

Tidig matchstart! Klockan 10 redan är det dags att se om vi får någon svensk i huvudturneringen i Paris.

10:00 Laaksonen-Ymer 1,66-2,40 Bethard

Jag tycker ju att Ymer är favorit här. Kolla oddsen. Tycker man kan spendera en liten slant på Ymer, så kanske man blir lite extra glad om han vinner. Värdet är i alla fall onekligen där.

Laaksonen 100 i världen mot Ymer 150 i världen. Är det sanningen? Det tycker jag inte. Mycket viktigt att veta att Laaksonen spelare extremt mycket. Ymer spelar extremt lite. Om de spelat lika mycket tror jag att Ymer redan hade varit rankad före. Eller ja, jag tror det inte, jag är rätt övertygad om det.

Grus, bådas bästa underlag.

Kvalet hittills, båda har haft det stökigt och imponerat måttligt.

Spelstilarna då?

Jag tycker det känns intressant för Ymer det här. Laaksonen är en bollmotare som inte vill göra så mycket. Han vill mest stå på banan och vänta på att han förhoppningsvis ska vinna. Man skulle kunna jämföra hans spelstil med en nymålad vägg som står och torkar. Ungefär så mycket händer det kring honom. Han är fruktansvärt tråkig. Han vill inte slå till bollen. Han vill inte försvara sig. Han vill stå och kontra. Kontra, kontra, kontra. Han har liksom inget eget spel.

Det här tror jag kommer passa Ymer bra. Han är lite mer defensiv än Laaksonen, lite säkrare, spelare lite längre bak i banan, och jag tror att Laaksonen kommer vara den som får panik först och börjar slå till bollen idag. Om vi hamnar där, då tror jag allt är vunnet för Ymer. Laaksonen har inte ett offensivt spel för att kunna slå igenom Ymer.

Ibland handlar det om att få styra spelet. På högsta nivå är det nästan alltid så numera. Men på den här nivån kan det vara tvärtom också. Idag tror jag det är precis så. Den som klarar av att hålla sig borta från att styra spelet och slå bort sig tror jag vinner.

Klockan 10 alltså. Eurosport player kan man se matchen på. Kom igen nu!