Tidernas drömlottning för Ymer

Ymer är inkvalad. Det blev lite slantsingling mot Laaksonen till slut som det kändes. Ymer helt överlägsen i första set. Laaksonen slog konstant bort sig. Laaksonen helt överlägsen i andra set. Ymer tappade precis allt vad balans mellan offensiv och defensiv hette, och det vara bara för Laaksonen att tacka och ta emot. Stor fördel för Ymer sen att slippa börja serva i avgörande. Det var första breaket vinner som det kändes, han bröt direkt, och sen var det bara full fart framåt. Ymer hade en bra period mer än Laaksonen helt enkelt och vann rättvist även om det som sagt var lite lotteri där i början av skilje som det kändes.

Det är ju bra, men absolut bäst av allt, nu får vi nog honom vidare till andra rundan också. Och då kommer han vara mycket nära topp-100 i världen.

Det är Rola han kommer möta, en annan kvalare. Lite märklig spelare, Rola. Slarvade bort många år på college, och sen han kommit ut på touren har han egentligen aldrig spelat särskilt mycket. Han spelar aldrig ens i närheten av fulla säsonger. Han var en gång topp-100, är nu topp-200 med knapp marginal, och har som sagt kvalat in här. Ruskigt bra lottning i kvalet. Han behöver egentligen inte slå någon vidare bra spelare, men bombsäkra segrar ändå, bra gjort, det indikerar form, och i form är Rola en vettig spelare. Likförbaskat dock, vilken drömlottning för Ymer. Totalt sett var det här den bästa platsen i lottningen som han kunde hamna på. Det kunde blivit Nadal, nu blev det Rola, och ovanpå det, om han vinner, vilket jag tycker han ska göra, han är klar favorit, Ymer, då ställs han mot Zverev i andra omgången. Och vilken otrolig möjlighet att få möta en skakande Zverev där. Jag skulle nog säga att man aldrig kommer få en bättre chans att slå en världsfemma än vad man har i den här turneringen i Zverev.

Det kan bli kul det här, eller vad säger ni?