Lottningsgenomgången

Lördag, det är dags att gå igenom lottningen, och ja, nu kör vi.

Vi delar upp den i åttondelar. det här är den första, naturligtvis. Djokovic kommer ta hem den, men i övrigt då, något intressant?

Munar skulle kunna fortsätta sitt genombrott och gå till tredje rundan. Väldigt svag del med de där fyra spelarna där, så egentligen bra chans för alla fyra, men Munar borde vara bäst tycker jag.

Viktig match mellan Shapovalov och Struff. Vinnaren går till tredje omgången.

Men den första åttondelen, kanske inte den mest intressanta direkt. Ganska få intressanta matcher.

Ymer så klart det mest intressanta här. Rola det blir ingen skrattmatch men som jag skrev igår, Ymer ska vara klar favorit och oddsen som nu är ute bekräftar det. Sen blir det superspännande mot Zverev i andra omgången.

Lajovic nu seedad, och bra chans för spelarna på hans del att skrälla lite då han givetvis är en svag seedad spelare. Alla fyra där har lite chans, även om Lajovic är tillräckligt bra för att vara klar favorit.

Bautista har fått en massa hardcourtspelare på sin del, kan man tro, men riktigt så är det ju inte. Tomic kan onekligen sorteras in som hardcourtspelare. Han har inte ens orkat spela färdigt när han prova grus under sommaren. Fritz är stekhet, och Johnson är lika bra på grus som på hardcourt om ser till statistiken. Blir lite halvtufft för Bautista det där, han är inte i absolut bästa form.

Fognini har nog inget emot att möta Seppi, Seppi håller inte längre. Men sen kanske Delbonis, som visade form den här veckan, det är faktiskt en sån match som Fognini skulle kunna strula bort så han får vara på tårna.

Faktiskt lite obehagligt för Thiem att börja mot Paul som vunnit så otroligt många matcher på challengertouren under våren. Mycket bra på grus för att vara amerikan, Paul, kanske som bäst på grus till och med, och ni kommer ihåg Paul va? För 2-3, kanske var det fyra år sen till och med, kom han upp som en av de första spelarna i generationen födda 96-97. Den där mycket starka generationen som Elias Ymer en gång var i toppen av. Paul var uppe och på väg in på topp-100 men försvann totalt och har verkligen harvat i några år. Nu uppe igen och på väg in på topp-100. Han har inte mycket att förlora i den här matchen kan jag säga och Thiem, som jag skrivit några gånger nu, han är extremt kapabel, men han är också mycket mer utsatt än de andra favoriterna. Nu låter det som jag tror att Paul vinner. Givetvis inte, men intressant match.

Edmund, Chardy, Cuevas, kanske till och med Janvier. Jämna matcher där och kanske bra matcher. Jag tror Cuevas.

Rätt bra lottning för Verdasco även om Dzumhur höjt sig något på sistone. Ska kunna promenera fram ganska enkelt till tredje, Verdasco och rätt bra lottning där sen också.

Jätteenkelt för Monfils, vilket han kanske kan behöva så han inte strular till det för sig. Monfils-Verdasco i tredje rundan, det känns ju rätt kul.

Burr, Del Potro. Jarry är lite som honom själv på något vis, och det där, det kan bli ruggigt obehagligt. Båda två väldigt serveinriktade, båda två smäller på allt de ser, och inte alls säkert att Del Potro kommer få ut så otroligt mycket av att han är så pass mycket bättre. I final den här veckan i Geneve också, Jarry. Det där är ingen bra öppningslottning för Del Potro. Sen enklare. Han kommer nog inte riktigt skaka på samma sätt över att möta Nishioka om man säger så. Om det kniper skulle han alltid kunna gå över och äta upp honom.

Felix ska väl kunna hålla sin del tycker jag. Inte mycket som skrämmer alls där. Han borde gå fram till tredje. Felix-Del Potro, hade varit kul det.

Stebe, han har varit skadad i 5-10 år men har fortfarande en skyddad ranking. Riktigt allt fungerar inte inom tennisen. Störtlöjligt. Khachanov får därmed fri lejd, och det kan han väl behöva just nu. Fri lejd för hans del även i andra omgången. Svagaste delen hittills de där fyra spelarna.

Pouille eller Klizan, Klizan egentligen lite bättre just nu kanske, men nu är det Grand Slam och då brukar Pouille alltid höja sig lite, så han kan mycket väl hålla sin seedning trots att han inte är bra nog för det just nu.

Det var den övre halvan. Nu den undre, och vi börjar nerifrån, eftersom det är där den högst seedade spelaren finns.

Hanfmann har precis kommit tillbaka från långt skadeuppehåll. Bra att kvala in, och som belöning får han Nadal. Har ni koll på Hanfmann? Han är ovårdad, om man är snäll. Är man mer elak säger man att han är hopplöst osäker. Maden eller Coppejans, Nadal ska inte behöva tappa många gem inte.

Bra lottning för Goffin. Han håller sin seedning. Kecmanovic har som väntat inte alls lyckats backa upp sitt lilla genombrott i USA för ett par månader sen.

Basilashvili är förstås den sämsta spelaren bland de 16 första, så det finns en chans för de andra där. Lite chans för Londero, och lite chans för Gasquet, men svag del.

Pella är lite avkyld nu kanske, men mycket bra lottning för honom här, så det blir nog Basilashvili-Pella i en ganska svag tredje omgång.

Om man har svårt att hänga med så är det här andra åttondelen på Nadals kvart. Vinnaren får alltså möta Nadal i kvarten.

Nishikori-Tsonga i andra omgången, det kan ju bli rätt festligt får man säga. Den borde bli av också. Ganska enkla första omgångar för båda två.

Djere precis som sin landsman Lajovic nu seedad, och därmed en kanonchans för spelarna som hamnar nära honom. Jättemöjlighet för Ramos som fått bättre och bättre form senaste veckorna. Jämn och öppen match det. Popyrin eller Humbert lär kanske inte ha så mycket att komma med dock, så väldigt viktig match mellan Djere och Ramos i första.

Medvedev är en mycket spännande spelare inför den här turneringen. Börjar mot Herbert som förbättrat sig hur mycket som helst på grus till den här säsongen. Men tillräckligt mycket för att hota Medvedev? Jag skulle faktiskt inte säga helt omöjligt. Det finns saker i Herberts spel som skulle kunna störa Medvedev. Paire också på samma del. Ganska bra klass på matcherna där.

De Minaur är garanterat sämst av de seedade spelarna i den här turneringen. Han har varit totalt värdelös sen han kom tillbaka i början av grussäsongen. Han har kunnat spela på grus tidigare men nu har det varit ren katastrof. Han kan nog slå Klahn, men vinnaren av Carreno Busta och Sousa lär han vara chanslös mot. Två spelare som har ett pågående rankingras, Carreno Busta och Sousa, så sjukt viktig match för dem. Vinnaren antagligen till tredje rundan.

Roger! Det här ska väl kunna lösa sig. Sonego har varit bra under våren. Det kunde varit enklare, men det är ingen tuff lottning. Det gäller bara att han inte faller igenom eller blir sådär kusligt nervös, Federer. Otte och Jaziri hör inte riktigt hemma på den här nivån, så rätt enkelt inledningsvis för Rogge.

Berrettini har förtjänat sin seedning, men har han förtjänat att få det såhär pass enkelt? Ruud enda lilla hotet mot honom, men jag tror han löser det. Väldigt stabil spelare, Berrettini. Finns inte så mycket i hans spel som kan gå fel.

Mahut, han har ju lagt av. För längesen till och med. Han la av i slutet av förra säsongen, men har spelat några kval i år och ska väl nu lägga av igen antar jag. I singel i alla fall. Dubbeln lär han fortsätta med, konstigt vore annars. Bra lott för Cecchinato i alla fall. Mahut är rimligtvis sämst i startfältet. Sen Kohlschreiber kanske, desto tuffare. Cecchinato riskerar ett stort ras här. Eller ja, frågan är ju bara hur stort raset blir. Han försvarar en semifinal, det lär han inte klara igen.

Rättvist att Schwartzman som är seedad högst på den andra halvan av de 32 seedade hamna vid Cecchinato som är seedad lägst på den första halvan av de seedade. Spelat mot varandra flera gånger i år de där två, och väldigt jämnt mellan dem också. Svarre har fått det desto tuffare inledningsvis dock. Fucosvics är en av de absolut bästa oseedade spelarna, och sen kanske Mayer i andra rundan, Mayer är rätt kapabel också. Svarre försvarar också många poäng här, då viktigt för honom också.

Tsitsipas högst seedad på den andra åttondelen av Federers kvart. Marterer, hur enkelt som helst. Totalt iskall, Marterer. Och sen Dellien eller Gunneswaran, det är liksom inga vidare bra spelare. Tsitsipas kommer inte behöva kämpa om han inte vill.

Krajinovic tveklöst favorit mot Tiafoe och även favorit till att ta sig till tredje omgången med tanke på hur svaga motståndarna är i övrigt där. Sist in i turneringen, Krajinovic men ändå klar favorit att nå tredje rundan. Så kan det gå.

Det där var nog inte vad en formsvag Cilic drömde om. Att få Dimitrov på sin del. Men det är ju värre än det kan se ut. Om Cilic är iskall så är ju Dimitrov faktiskt åtminstone lika iskall. Blir en riktig krampmatch mellan dem. De lär vara rätt sugna på en liten framgång båda två. Cilic ligger på plats 50 på årsrankingen. Dimitrov på plats 61. De behöver växla upp.

Wawrinka kommer in som ett väldigt oklart kort. Märkligt svag grussäsong av honom. Är han inte lika bra längre bara? Det börjar ju kanske kännas lite så, för det var längesen han var bra, och han har inte så mycket att skylla på. Kovalik är inte i bästa form, så honom ska han ta. Tuffare sen. Han kan ju hoppas på att Opelka slår Garin. Det kan hända, men jag tror det inte. Garin skulle bli en tuff nöt för Wawrinka att knäcka tror jag.

Det var den, mina vänner. Hela lottningen. Nu borde vi vara högst redo att ta oss an den första veckans spel. Men först av allt givetvis, senare idag kommer min text inför söndagens spel upp och efter att ha tittat på spelprogrammet, det är ingen mjukstart längre, söndagen. Det kommer vara rätt bra fart redan imorgon.