Ganska lugn första dag

Vi är igång mina vänner! 14 såna här dagar framför oss. Inte så dumt.

Cecchinato så klart den stora skrällen, men den behandlade jag ju i ett eget inlägg precis efter matchen.

Scenen blev väldigt stor för Sonego, som själv såg otroligt liten ut. Jag ska inte säga att han föll igenom, men han kunde inte överhuvudtaget prestera. Det var rätt klent faktiskt. Skön start för Federer som såg pigg och rask ut.

Tsitsipas, Nishikori, och Cilic. Jag såg ingenting. När såna där spelare möter svagt motstånd i första omgången kollar man liksom inte förrän det eventuellt händer något, och idag hände som synes ingenting. De promenerade fram lugnt och skönt.

Riktigt bra match mellan Svarre och Fucsovics. Dagens klart bästa match som jag såg och jag såg de flesta. Svarre kändes hela tiden som den troligare vinnaren, men Fucsovics fick hela tiden sådär tillräckligt med utdelning på sin serve för att hänga med. Mnga breaks ändå, och rätt smart spelat av Fucsovics som attackerade Svarres andraservar stenhårt. Men Svarre till slut lite för bra i duellerna i längden. Riktigt bra match, som sagt. Kul att vi fick en sån redan första dagen. Vi fick i och för sig Mahutmatchen också, men den var rätt usel spelmässigt även om den blev grymt sevärd ändå.

Det är sådär Berrettini gör. När man tittade på hans match mot Andujar kändes det som att Andujar var den som styrde och hade lite kontroll över spelet men han är så mycket säkrare än man tror, Berrettini, och han är som ett rakt streck genom matcherna. Han faller aldrig ur ramen. Han får hela tiden lite utdelning på serven, han håller igång spelet, och så har han till slut bara vunnit.

Tipsarevic var aldrig riktigt nära skulle jag säga, men så imponerande. Jag tycker det känns lite oklart om han satsar helhjärtat fortfarande eller om han bara spelar klart sin skyddade ranking, men han kan ju spela. Ska sägas att Dimitrov var otroligt osäker. Vad har hänt med Dimitrov egentligen? Man ska inte kunna bli såhär mycket sämre.

Popyrin var bra. Humbert ganska bra också faktiskt, men för osäker. Starkt av Popyrin att ta den. Stort publikstöd för Humbert där. Överlag förresten, de har inga större problem att dra publik till den här turneringen direkt. Det var i allmänhet fullt nästan överallt idag.

Ganska lugn första dag ändå. Imorgon många fler matcher och naturligtvis, vi hörs inför det imorgon bitti.