Inför måndagens spel

Lite mjukstart igår ändå. Det var en del matcher, men det är först idag det drar igång med allra största kraft. Nästan lite för många matcher de här första dagarna under veckan. Det blir omöjligt att hålla reda på allt som man skulle vilja.

Hur löser man det här till exempel? Sju matcher med start klockan 11. Saftigt.

Jag skulle inte tro att han bryr sig, men om han hade brytt sig hade Basilashvili nog tyckt att livet varit lite orättvist. Hur länge ska han behöva vara topp-20 innan någon erkänner att han är så bra? Han möter här Londero, som är rejält överrankad och egentligen knappt topp-100 i världen, men ändå står Basilashvili i 1,50. Är väl lite överrankade båda två får man säga. Bra match, men kanske inte de mest sprudlande personligheterna va? Borde kunna bli bra spel dock. Basilashvilis offensiv mot Londeros defensiv. Sånt brukar kunna bli bra.

Krajinovic-Tiafoe känns intressant. Tiafoe seedad, men Krajinovic har haft en grym säsong och är favorit. Men håller han för trycket? Absolut inte säkert. Tiafoe är förvånansvärt bra på grus och kommer inte ge sig frivilligt direkt. Jag tror det där kan bli en riktigt lång match. Och sevärd. Lite humör på båda två, så skulle kunna bli hett.

Kan Herbert göra något mot Medvedev? Spelar inte dubbel här vad jag kan se, Herbert. Mycket märkligt. Mahut spelar med Melzer istället. Var tvungen att kolla upp det där. Han har tydligen bestämt sig för att skippa dubbeln den här säsongen, Herbert, för att ha bästa möjliga chans att slå igenom i singel. Kanske är klokt, vem vet. Men trist för Mahut. Märkligt bra på grus under våren, Herbert, men i grunden svag på underlaget och det skulle förvåna mig om han kan komma nära Medvedev.

Vilken krampmatch mellan Carreno Busta och Sousa. Båda två på väg rakt ner när det gäller ranking så de skriker ju efter den här matchvinsten. Krampiga spelstilar på båda två också, eller hur? De kontrar liksom bara, och ingen vill egentligen slå till bollen. Blir nog inte det bästa spelet, men det borde onekligen bli spännande och det lär finnas en del vilja på banan.

De Minaur ska väl klara Klahn, bra lottning, men han har varit undermålig på grus hittills i år, De Minaur. Ett litet öga ska man nog hålla på den matchen ändå. Mycket svag seedad spelare den här gången, De Minaur.

Kecmanovic har inte alls lyckats följa upp sina fina resultat i USA för ett par månader sen. Inget konstigt med det i och för sig, det var rejäla överprestationer. Kanonlottning här i alla fall, Kudla är usel på grus, och en normal dag ska kecmanovic ta det där.

Vatutin-Moutet, det är inte den första omgångens bästa match kan jag säga. En match i mängden på challengertouren, ungefär. Moutet otroligt otrevlig, som ni vet, så vill man se bråk, då ska man ju kolla där.

Vet inte hur långt man ska dra det med Mischa, men som han spelat i år, är han just nu en av de sämsta spelarna som varit rankade topp-100? Förhållandevis alltså. Han är så klart bättre än de spelare som var rankade topp-100 för 10 och 20 år se, men förhållandevis. Han är antagligen inte en av de 200 bästa spelarna i världen, kanske inte en av de 300 bästa, men är ändå topp-100 enligt ranking. Eller ja, fram till för någon vecka sen i alla fall. Han är numera 102:a. Gasquet är alltid lite skadad numera men för att förlora mot Mischa kommer han behöva vara väldigt skadad.

Nadal går in mot Hanfmann. Hopplöst osäker Hanfmann. Han har ett väldigt svårt spel med små marginaler över nätet och väldigt hårt. Låter kanske som nåt som skulle kunna hota Nadal om han har en perfekt dag? Problemet är väl kanske att han inte ens en perfekt dag är nära att hota Nadal. det skiljer liksom några nivåer mellan dem, så att säga. Det blir till att försöka samla strögem för Hanfmann.

Carballes Baena är rätt stabil. Muller kvalade in, jätteskräll. Han håller normalt knappt ens på challengertouren normalt sett, Muller. Drömlottning för Carballes Baena.

Maden och Coppejans, kvalare som väl kanske inte är superspännande. Skiljer för mycket i oddsen där, så rätt högt på Coppejans.

Opelka har varit okej på grus sett till sin spelstil, men ändå inte jättebra. Tror han får svårt att hota Garin även om Garin inte alls imponerade i Geneve förra veckan. Men fem set och underlaget ska avgöra, Garin ska vinna.

Pella ska inte ha några problem alls med Andreozzi som gör en av sina sista Grand Slams som direktkvalad här. Han kommer inom kort vara tillbaka där han hör hemma, på challengertouren.

Vilket skick kommer Tsonga i? Gojowczyk är svag på grus, men alltid lite obehaglig att möta. Tsonga har väldigt få matcher innanför västen på sistone och han har floppat förr i Franska Öppna. Jag känner mig inte alls så trygg med honom just nu. Blir spännande att se om han kan ro hem det där med någon slags lätthet.

Bedene är ganska sval. Märkligt, han som varit så stabil under ett par säsonger har i år inte alls hållit samma nivå. Coric ska kunna kämpa hem det där. Spelstilsmässigt kanske inte så bra för Coric, men som Bedene varit på sistone ska det bara inte räcka till för honom.

Hurkacz får ses som på den övre halvan av de oseedade spelarna i alla fall, så inte den lättaste öppningsmotståndaren för Djokovic. Ganska tufft spel också, Hurkacz och Djokovic är inte den som vill föra spelet alltför mycket när han möter svagare motstånd. Man ska inte inbilla sig att Hurkacz ska kunna ha någon chans att vinna matchen, men det kunde varit mycket enklare för Djokovic. Lite grann på sin vakt får han nog vara. Exempelvis om man jämför med Nadals motståndare har Djokovic det idag mycket tuffare.

Wawrinka kommer in helt utan form tyvärr, och ganska lite talar väl för att han ska vara något hot den här gången, tyvärr. På tal om utan form, Kovalik har inte haft många rätt i år. Bara skadad och dålig. Så det här ska Wawrinka förstås klara bara han inte är skadad.

Copil har tappat allt. Det kan Paire också göra ibland, men märkligt stabil han varit nu under sommaren, Paire. Två titlar på bara en dryg månad. Vore väl märkligt om han föll ihop här, men han har gjort märkliga saker förr, Paire.

Harris är direktkvalad till slams numera. Lite märkligt kanske då han knappt nosat på atp-touren. Inte som bäst på grus, Harris, men ingen katastrof på underlaget heller. Rosol är mil ifrån sin nivå när han var topp-50 för några år sen, men helt ofarlig är han inte och numera grusspecialist också. Kan nog bli jämnt det där. Otroligt tråkiga spelare. Mest bara långa och intetsägande båda två.

Caruso har tagit enorma kliv senaste halvåret. Han var alltid en av de sämsta på challengertouren, nu är han en av de bästa på challengertouren. Alltid jobbat otroligt hårt, och lite kul är det ju att en sån kille kan få en höjning som 26-åring. Munar berättigad favorit, men Munar vill vinna mycket på att kämpa mer än motståndaren. Det är svårt att kämpa mer än Caruso.

Stakhovsky-Simon, det känns ju…inte så modernt. De har onekligen sina bästa år bakom sig båda två. Simon svag form, Stakhovsky svag på grus, Simon ska vinna.

Laaksonen kom likt typ hälften av förlorarna i kvalfinalerna in i huvudturneringen. Och otroligt bra lottning här. Martinez kvalade in, men hade en ruskigt bra lottning. Två bollmotare än där Laaksonen är lite bättre på att föra spelet och det kan nog bli avgörande. Sjukt viktig match för båda två. De är inte vana vid vinster på Grand Slam-nivå kan jag säga.

Ska bli lite intressant att se vad Paul kan hitta på. Mycket stark på gruset borta i Nordamerika senaste månaderna, och stark rent allmänt i år hittills. Han är på väg in på atp-touren. Rätt orädd också, Paul. Han kommer nog kunna prestera. Men snälla nån, Thiem är en av favoriterna. Det ska inte kunna hända något.

Cuevas har en fin vår bakom sig och är tillbaka på atp-touren nu. Janvier har slagit sig fram och blivit okej på challengertouren men nej, Cuevas förlorar väldigt sällan såna matcher. Hoppas att Janvier kan bli inspirerad av att det är hans största match hittills i alla fall och lyftas lite av hemmapubliken. Då kanske det kan bli jämnt.

Chardy-Edmund får ses som en av dagens bästa matcher en dag då de på papperet riktigt fina matcherna faktiskt lyser med sin frånvaro lite. Jag tycker Edmund är klart bättre egentligen, men hans form är förkastlig och Chardy hemmaplan, blir hur jämnt som helst. Och kan bli riktigt kul. Två spelare som gärna pangar på rejält med sin forehand.

Ännu en fin match där, Shapovalov-Struff. Möttes i Monte Carlo, var det väl. Shapovalov hade en hemsk dag där misstagen haglade och Struff vann då utan att ens vara bra. Tror det kan bli revansch för Shapovalov idag faktiskt. Gillar oddset där.

Albot-Sandgren klingar väl inte sådär superbra. Sandgren såg rätt bra ut i kvalet och är som bäst i stora turneringar. Tror han kan böka till det för Albot som borde dippa i form snart.

Och så Mölleker mot Bublik, Bublik mycket svag på grus. Borde bli Mölleker som tar sig fram där. Kan han behöva för att få lite fart på sin ranking.

Ja jäklar vad med matcher. Nu ska jag försöka andas lite innan spelet sätter igång. Jag har skrivit konstant sen klockan 05:30 för att bli klar i tid, det ni! Speltipsmail, betting.se, tvmatchen, och så här då, givetvis. När det gäller att spotta ur sig text, där är det inte många som tar mig kan jag säga.

Vi hörs här under dagen så fort det händer något. Annars givetvis ikväll med en sammanfattning. Nu kör vi!