Allt gick rätt för Ymer

Ni förstår vad jag menade i morse va med att Rola inte riktigt har någon spelstil? Han gör lite av allt, och just det faktumet utvecklades till en ren dröm för Ymer under förmiddagen. Ymer vidare till omgång två, helt ohotad skulle jag säga även om det strulade lite i slutet.

Det är lite det här som gör att jag tror på Ymer som en stadig atp-spelare framöver. Man jämför så klart alltid med hans storebror, och honom har jag egentligen aldrig trott på som en stadig atp-spelare. Anledningen är just det här. Mikael har liksom ett standardsätt att vinna matcher på. Precis så var det idag. Han gjorde det han ville, motståndaren drogs med i det, och det rullade bara på, egentligen utan att Rola egentligen förstod vad som hände. Lite är det nog så att kollegorna inte riktigt förstått vilken typ av spelare Ymer är. Han är en väldigt defensiv spelare, och om han varit spanjor hade nog folk uppfattat det på ett annat sätt och försökt hantera det. Det var som att Rola idag inte riktigt fattade vad det var för matchbild. Han tyckte bara att det var lite konstigt att han missade hela tiden. Det är Ymers dröm det där. Att det blir ett långbollande där han hela tiden tar väldigt små risker, medan motståndaren hela tiden tar lite större risker, och det blir då i princip omöjligt att förlora i längden. Inte så smart av Rola, men han är inte den första att gå i fällan. Det är ganska bekväma bollar som Ymer serverar, och det är nog lockande att stå och halvchansa lite på dem sådär, men det där halvchansandet biter inte på Ymers försvar. Det var det som var receptet idag. Rola stod och spelade med ganska stor risk utan att kunna få ut något av det direkt. Ska man slå Ymer måste man göra antingen eller. Antingen stå och bolla med honom och tvinga honom att driva på spelet, eller växla tempo rejält så man åtminstone slår igenom honom om man väl sätter bollen.

Om motståndarna kommer kunna hantera det bättre i framtiden och då kunna prestera bättre mot Ymer, helt ointressant just nu. Nu håller vi oss i nuet, och noterar att det är väldigt synd att en för dagen oerhört trött och medelmåttig Zverev fått med sig de två första seten mot Millman utan att på något sätt imponera. Tänk om Millman bara kunnat vara lite bättre och skickat ut Zverev, då hade det ju kunnat bli riktigt kul det här. Nu blir det nog trots allt för svårt, men en svensk i andra omgången i Franska Öppna, det är ju otroligt bra det.

Ny Sverigeetta blev han efter vinsten i kvalet. Nu kommer han som sämst vara rankad på plats 119 i världen efter den här turneringen, Mikael Ymer. En bra bit upp till topp-100 fortfarande dock. 100 poäng, vilket är rätt mycket när man har totalt 450 poäng, men det är bara en stor challengertitel det, och Ymer kommer framöver tillhöra favoriterna i alla challengers han spelar så bra som han är. Så tidsfråga, det är vad det är. Snart är han topp-100 och inne på atp-touren på riktigt.