Inför tisdagen

Ingen liten mängd matcher idag heller. Ingen tid att förlora. Såhär ser det ut.

Det är så klart Ymers match de flesta av oss kommer titta på klockan 11. Lite…oklar spelare, kan man väl kalla honom, Rola. Han har liksom ingen spelstil riktigt. Han gör det mesta bra, ibland. Ibland gör han det mesta dåligt. Han är inte särskilt offensiv, inte särskilt defensiv, ingen kontringsspelare, han är liksom allt och inget. Oddsen börjar jämna till sig som synes. Det var 2,50 på Rola i början. Jag tror det kan bli lite obehagligt det här. Väldigt jämna spelare, Ymer spelar en av sina första femsetare, och jag tror det kan bli just fem set. Som ni märker, jag har inte mycket vettigt att säga om matchen, men den ska bli otroligt intressant. För vår del. Om vi kommit från ett annat land hade man nog benämnt den som dagens svagaste match.

Del Potros match måste så klart nämnas också. Jarry visade fin form i Geneve, och visst känns det som att det kan bli obehagligt små marginaler för Del Potro idag? Väldigt serveinriktade båda två, det kommer bli få breaks och små marginaler tror jag. Jag skulle säga att det finns en klar risk att Del Potro ryker till och med. Matchen kommer avgöras på förhållandevis få, viktiga poäng.

De andra matcherna som börjar 11, de kommer ju ingen se ärligt talat, så vi hoppar dem och går vidare.

Kul att se Karlovic tillbaka. Längesen han spelade som det känns. Hur ska det överhuvudtaget kunna bli något break i den matchen? Är väl Lopez relativt goda returer som talar för kanske men nja, måste bli hur tajt som helst.

Bautista har inte den bästa formen, men har inte Johnson heller. Bör ta det där enkelt, Bautista.

Lajovic-Monteiro är en helt okej match, men hur tråkiga är de inte? Grusarbetare, minst sagt. Om det blir fem set, vilket känns rätt troligt, kan man väl titta till den bara för att det är jämnt.

Davidovich, hur bra är han? Thompson jobbar alltid otroligt hårt, och är inte oäven på grus. Tycker Davidovich är på tok för stor favorit på oddsen. Thompson har stått över grussäsongen i Europa, det talar emot honom dock.

hur många turneringar på skyddad ranking kan man ha egentligen? Stebe har inte spelat på ganska många år, men kan ändå få vara med här. Det är så icke fungerande det där systemet att…ja, man blir liksom besviken över att ingen gör något åt det. Det är inte riktigt det här det är till för, att skadade spelare som i princip lagt av ska kunna åka och hämta pengar för att torska i första rundan i Grand Slam-turneringar.

Visst är alla matcher på den här skylten sådär lagom bra? Inget som är botten riktigt, men heller inga toppar. Den första omgången i den här turneringen blev väldigt utspridd. De bra spelarna hamnade mot de svagare spelarna i princip över hela linjen. Mycket positivt för fortsättningen av turneringen, men lite tråkigt såhär i början att man inte får de där matcherna som sticker ut.

Jag får se hur jag väljer här helt enkelt, men om man ska vara lite negativ är det svårt att hitta den match som lockar. Evans kanske kan hitta på något mot Verdasco? Det är väl den som skulle kunna bli bäst, men Evans ska nog vara lite för svag på grus ändå.