Tisdagens sammanfattning

Det blir lite överdosigt såna här dagar alltså. Det känns som att man har två tennisbollar till ögon. Eller så är det bara att jag är både förkyld och pollenallergisk kanske, vem vet. Men det blir intensivt de här första dagarna. Det blir skönt imorgon när det faktiskt går att överskåda vad som händer. 16 matcher på en dag är hanterbart. Många fler, som idag, inte helt hanterbart. Det är fantastiskt roligt så klart, men jag tycker faktiskt det blir för mycket. Man blir liksom lite stressad på något vis.

Sammanfattningen behövs mer än någonsin alltså. Några resultat kan jag dock inte publicera. ATP verkar också ha överdoserat något. De har inte orkat lägga ut några resultat idag, så jag har ingen bra skylt. Men kolla här om ni vill se hur det gått.

Så synd på Zverev alltså. Så synd, så syns, så synd. Ni hade koll på hur viktig den var va? Om Millman vunnit hade det blivit Millman på torsdag för Ymer och sen som värst Lajovic i tredje omgången. Inte ens i åttondelen hade det varit helt kört. Där hade det som värst blivit en högst oberäknelig Fognini. Som Ymer är osams med sen tidigare. Vem vet, Fogninis psyke kanske inte hade tålt den matchen. Men Zverev klarade sig. Han skruvade upp sin nivå lite grann precis i slutet och det räckte. Millman behövde inte på något sätt vara med sina mått superbra för att ta två set. Zverev är så, så, så, så dålig just nu. Tyvärr så är väl risken att det kommer vara ganska bra för Zverevs trasiga spel att möta en Ymer där han får massor av tid på sig. Men man vet inte. Man kan också se det som att Zverev är rätt osäker just nu, och tänk om man inte är tillräckligt säker för att bolla ut Ymer. Jag såg att Ymer står i drygt fem gånger pengarna i den matchen. Det normala när en femma i världen möter en 150 i världen är typ 20 gånger pengarna. Så chansen är lite större än den normalt borde vara kan man säga. Vi kommer så klart prata mycket mer om den matchen på torsdag.

Jarry var nästan favorit mot Del Potro efter ett set om man frågar oddsen, men sen var det spel mot ett mål. Del Potro hade inga problem alls med att få bollen i spel i Jarrys serve och väl där hade Jarry ingen chans överhuvudtaget. Kul att se Del Potro vara så pass bra.

Snopet slut mellan Edmund och Chardy. De bröt vid 5-5 igår kväll. Blev bara två gem idag. Chardy såg ouppvärmd ut, men var nog snarare nervös. Trist med såna där matcher. Lite elljus kanske vore något?

Karlovic helt utan matchträning slog Lopez. Inte mycket kvar av Lopez på något vis. Han borde nog faktiskt lägga av. Dålig nivå på den matchen, även sett till spelstilarna. De var bara inte så bra nån av dem.

Thompson krossade en eventuellt lite halvskadad Davidovich men samtidigt inte så konstigt. Det har gått alldeles för fort för folk att se Davidovich som en mer eller mindre bra atp-spelare.

Klizan var i underläge en miljon gånger mot Kukushkin. 0-2 i set, 1-3 i avgörande, men vann 6-3 i avgörande. Mycket märklig match. Hur mycket resultatet än talade emot det var Klizan hela tiden ganska klart bättre. Inte första gången han sätter sig i lite väl knepiga situationer dock.

Jag sitter just nu och tittar på dagens sista match. Hoang har 2-1 i set på Dzumhur, och hoppas att han driver det här i land. Det måste vara svårt att vara mer dum i huvudet än vad Dzumhur är. Helt sjukt vad han håller på alltså. Det är som att han hela tiden, i varje situation, försöker vara ett så stort as som det bara är möjligt. Han är väldigt arg också. Konstant arg på något vis, men det tycker jag man får vara. Han har dock det här arroganta, hånfulla, emellanåt nästan aggressiva också, och det är rätt svårt att tycka om. En idiot, varken mer eller mindre. Sjukt tredje set där förresten. Hoang var på väg mot 5-1 när han hade dubbelbreak vid 4-1. Men Dzumhur kom tillbaka och efter att Hoang servat för setet vid 6-5 blev det tiebreak, där Hoang avgjorde med en helt vansinnig volley vid 5-5. Dzumhur såg inte så nöjd ut med den. Tror han tyckte det var tur, eller fusk, eller nåt. Han har den där inställningen, Dzumhur. Han kan enligt honom inte torska en boll utan att det är något fel. Oftast domarens fel, eller så har motståndaren tur, eller så har han gjort sitt livs sjukaste miss. Det kan aldrig bara vara att han förlorar en boll. Det finns inte i hans huvud.

Så säger vi för idag. Nu vilar vi en stund, och sen kör vi inför onsdagens spel. Det är härligt det här. Intensivt, men oj så härligt.

Häng gärna med mig på twitter under speldagarna förresten. Tyvärr har vi ju inte den där gamla hederliga vamosrafa-chatten där vi kunde sitta och hänga under spelets gång men ja, twittra mig om ni har något på hjärtat. @thorstenssonare heter jag där.