Inför onsdagens spel

Omgång två. Det här blir fint.

Det finns fortfarande en del blåbär kvar. Dellien, han är inte så bra men får man Gunneswaran i första omgången, då kan man landa i andra omgången ändå. Superlottning för Tsitsipas givetvis. Det finns ingenting med Dellien som kan hota honom.

Alltid lite fart kring Dellien. Är det något med att det är de väldigt korta människorna som uppför sig sämst inom tennisen? Rätt intressant faktiskt. Dzumhur och Moutet, väldigt lika varandra. De har båda två det här usla sättet att uppföra sig, de drar sig inte för att fuska, och de är väldigt, väldigt, väldigt arga. Intressant att se om hemmapubliken ens kan heja på Moutet. De är otroligt bra på att stötta sina hemmaspelare, fransoserna, men de är också väldigt känsliga för dåligt uppförande. Så vi får väl se vad som väger tyngst. Stor klasskillnad i matchen. Pella är väldigt mycket bättre, och jag vet inte vad Moutet ska hitta på riktigt. Det blir tufft.

Popyrin var riktigt bra mot Humbert i söndags. Det var en bra match, och Popyrin var bättre. Där tror jag däremot att det skulle kunna bli lite jämnt. Djere är inte sådär fantastisk på något vis, och Popyrin har den överlägsna servekraften. Inga spelare man gärna ser kanske, men intressant att se om det kan skrälla.

Krajinovic var illa ute mot Tiafoe. Nu en helt annan spelartyp som jag tror ska passa honom ganska bra. Carballes Baena har en ganska defensiv position och driver inte på särskilt mycket. Krajinovic är väldigt svårslagen när han inte får press på sig. Ganska jämna egentligen de där två, men spelstilsfördel Krajinovic, och han vinner nog på det.

Kecmanovic håller inte riktigt på den här nivån, inte på grus. Låter konstigt med tanke på hans resultat i mastersturneringarna i USA för ett par månader sen, men det var faktiskt mest flyt. Han är för långsam för att hänga med, och han ska vara väldigt nöjd med sin plats i andra omgången här. Ska vara fri lejd för Goffin.

Tänk att Londero-Gasquet kan vara en helt jämn match. Londero, en extrem medelmåtta som egentligen helt enkelt inte är så bra. Mot Gasquet, som i min mening är en riktigt stor spelare de senaste 15 åren. Men nu har de mötts på samma nivå. Gasquet har spelat lite sen sin återkomst och borde egentligen vara bra nog för att slå Londero, men samtidigt, det är frågetecken kring om han numera är ens halvnära den nivå han tidigare höll. han har varit borta så mycket att han nog helt enkelt blivit sämre. Intressant match hur som helst.

Maden är en challengerspelare. Det är på något sätt inte schysst att han ska behöva möta Nadal riktigt. Och lite ovärdigt att Nadal ska behöva möta Maden. Det är liksom inte samma nivå riktigt. Nadal hade varit klar favorit om Maden fått serva varje boll under hela matchen.

Vad kan Tsonga hitta på då? Det är väl lite samma frågetecken som kring Gasquet skulle jag säga. Man kan ha några skadeuppehåll här och där, men när man varit borta mer edller mindre flera år, då är det svårt att hålla samma nivå som tidigare och det syns ju på oddsen där också. Nishikori är nog lite för bra för Tsonga numera, men är det någon som kan bjuda på show på hemmaplan så är det ju Tsonga. Hoppas han får till det, då kan det bli turneringens match hittills.

Vi måste ju hålla lite på Ruud, eller hur? fantastiskt med Ymers genombrott, men han är en bit efter Ruud som mer och mer blir en rätt bra spelare på atp-touren. Intressant match mot Berrettini. Mot Berrettini handlar det mycket om att inte bli lurad. Han ser sämre ut än han är i spelet, så det gäller att vara på sin vakt, att inte slappna av, för han har en bättre offensiv än det ser ut som, och han är tätare i försvaret än man kan tro. Jag tror absolut att Ruud har spelet för att bolla med Berrettini, och kanske till och med vara bättre när bollen är i spel. Sen är frågan hur mycket Berrettini får på sin serve. Men om Ruud returnerar bra och bollen kommer i spel, jag tror det finns en bra chans för nordiskt i tredje omgången.

Dimitrov-Cilic var för några år sen en kvartsfinal, kanske till och med semifinal, på den här nivån. Nu är de på dekis båda två. Jag tror att Dimitrov är lite mer på dekis. Han var verkligen anskrämlig mot Tipsarevic så jag håller med oddsen där, Cilic ska vinna. Låter som en kanonmatch, men jag vet inte, man blir nog mest besviken av att titta, för de är liksom inte i något bra skick någon av dem.

Otte, en annan tysk medelmåtta. Kommer ihåg att han åkte bil till Båstad förra året. Torskade i kvalet, tog bilen, och åkte hem. Eller kom han in som lucky loser kanske? Jag minns inte. Föredömligt, jag har skrivit om det där massor av gånger när det gäller våra svenska spelare som tror de är Federer när de i själva verket inte är i närheten av att ens vara Otte. De borde köpa en bil tillsammans och åka runt i Europa och tävla. Inte som nu flyga omkring och slösa bort andras pengar på att resa till mer långväga turneringar än de behöver. Vart ska jag komma med allt det här då? Ja, känns det inte ganska långt bort att Federer skulle sätta sig i bilen med en polare och bränna upp till Båstad för att spela lite tennis? De lever inte i samma värld riktigt de där två kan man säga. Det är som att Real Madrid skulle möta Sirius, ungefär. Händer sällan i fotboll, men i tennis händer det, och det kan ju vara lite charmigt ändå.

Mayer slog Svarre i deras enda möte hittills. Lite halvsvårt att se det hända igen dock. Schwartzman var riktigt bra mot Fucsovics. Det var en av turneringens hittills bästa matcher, och jag ser inte riktigt hur Mayer ska kunna hålla säkerheten och Svarre håller en liknande nivå idag.

Man önskar ju att Mahut bara kunde köra vidare och vinna en match till. Kohlschreiber är i grunden knappast bättre än Cecchinato, men att förvänbta sig att ännu en motståndare spelar så på botten av sin nivå som Cecchinato gjorde, det är nog att hoppas på för mycket ändå. Men hoppas, som sagt. Vilket drag det var under Mahuts första match. Publiken lär vara bakom honom idag också.

Tror Wawrinka kan få jätteproblem med Garin. För en Wawrinka i form är det en dröm att möta en spelare som Garin som mest kämpar. Men för en Wawrinka ur form, vilket han är nu, kan det bli en mardröm. Jag tror risken är stor att han kommer se sådär väldigt osäker ut idag, och jag tror också att risken är stor att han helt enkelt ryker. Ska bli intressant att följa. Han har samtidigt chansen att visa att han hittat någon slags form genom att vinna, men det tror jag som sagt inte att han har.

De Minaur var lite bättre mot Klahn än han varit i sina grusmatcher i år, men nu starkare motstånd, och jag tror inte det räcker. Hans avsaknad av tyngd i slagen är svårt att komma runt på det här underlaget. Det blir för duttigt. Det som talar för honom är dock att Carreno Busta gillar att föra en match ungefär som vi andra gillar tandvärk. De Minaur kommer nog inte göra mycket med bollen, så det blir för Carreno Busta att ändå försöka driva på och vem vet, han kanske får problem.

Inte så lika varandra, Paire och Herbert. Paire något…ojämna uppenbarelse mot Herberts superfokus. Herbert hade lite flyt mot Medvedev, Medvedev var inte så bra. Paire ska vara bättre än Herbert på grus. Så japp, Paire klar favorit. Vilken sommar för Paire. Två titlar och nu kanske tredje omgången här. Bra för en kille som inte kan spela forehand.