Onsdagens sammanfattning

Lite sjukt faktiskt. Man sitter och kollar på tennis hela dagen, och så känns det ändå som att man missat en massa. Upplösningen i den sista matchen har jag dock inte för avsikt att missa. Just nu matchboll för Paire i femte set mot Herbert. Maratonmatch.

Han vann, Paire. Nu tog de bort skylten men vad blev det, 12-10? 11-9? Något sånt. Det var verkligen helt och hållet jämnt. Omöjligt att säga om det var rättvist eller orättvist men nerverna har alltid varit det största problem för Herbert, och det var nog det som spelade honom ett spratt lite grann på de sista bollarna. Har svårt att förstå att Paire kunnat gå så otroligt bra den här sommaren. Hans forehand liksom, det är inte slag för atp-touren. Jag förstår inte att inte motståndarna klarar av att utnyttja det lite bättre.

Likvärdigt från Nadal och Federer. Helt i sin ordning att Nadal vinner med några fler gems marginal. Det har med spelstilarna att göra så klart. Federer är lite mer serveinriktad. Otroligt svagt motstånd för båda två för att vara i en andra omgång i en Grand Slam-turnering. Bra att de riktigt svaga spelarna nu snart är utrensade.

Tsitsipas hade break och full kontroll mot Dellien i första set. Och Dellien hade stukat foten. På något obegripligt sätt förlorade han setet, Tsitsipas, men det var kross genom hela matchen så det spelade ingen roll.

Det var länge ganska ovisst mellan Tsonga och Nishikori. Tsonga hade break i tredje set och var då favorit på oddsen men jag får nog säga att jag aldrig riktigt trodde att han skulle vinna matchen. Jag hoppades, men jag trodde inte. Nishikori fick hela tiden de lägen han ville ha att driva på spelet och det kändes mest som en tidsfråga innan han skulle börja spela tillräckligt bra och avgöra. Ingen förlust att skämmas över alls för Tsonga, men jag tror faktiskt inte han kommer komma tillbaka till något som är i närheten av toppen igen. Jag tycker inte han riktigt räcker till på samma sätt som han en gång gjorde.

Dimitrov-Cilic var som väntat ingen munter historia. Det var ingen hög nivå helt enkelt. Men spännande var det, och det märktes att matchen var sjukt viktig för båda två. Jag trodde länge på Cilic, jag tycker att Dimitrov såg ännu sämre ut, men Dimitrov vann till slut på att han var lite mer defensiv och hade större fokus på att få in bollarna medan Cilic slog bort sig lite för mycket. Otroligt skön seger för Dimitrov kan man tro.

Vilken grej med Moutet. Visst hade han 5-0 i fjärde? Jag kom in vid 5-1, men jag tror det var 5-0. Det började ganska snabbt kännas helt osannolikt att han skulle vinna något mer gem, men så sprattlade han till på slutet och kunde avgöra efter att Pella kanske blivit lite nervös av den stora upphämtningen. Oväntat skräll och oväntad matchbild. Jag trodde att Pella skulle trivas hur bra som helst med att få stå och driva på spelet men idag gjorde han det inte alls. Han missade hur mycket som helst, och Moutet växte av det. Jag tycker att Moutet är en rätt bra spelare, som ska etablera sig på atp-touren framöver, men jag trodde ändå inte på honom på det här sättet i den här turneringen. Kul att se att han idag uppförde sig lite bättre än han normalt gör på challengertouren, Moutet. Och som svar på min fråga från i morse, publiken var med honom till hundra procent.

De Minaur blåste bort mot Carreno Busta. Ingen tyngd, inget tryck, ingenting. Det går inte att spela sådär vekt på grus.

Mycket imponerande, Wawrinka! Oj så kul. Nu har vi en spelare till att hålla ögonen på i den här turneringen helt plötsligt. Stora turneringar och Wawrinka, det är en giftig kombination det.

Goffin krossar Kecmanovic, en självklarhet i min bok. Inte mycket att säga om.

Jag trodde på Ruud idag. Jag trodde att han skulle vara lite bättre än Berrettini i spelet. Nu var han mycket bättre istället, och Berrettini var faktiskt chanslös. Han är bra nu, Ruud. Tidsfråga innan han är topp-50 skulle jag säga.

Jag trodde lite på Popyrin, men det höll inte alls. Djere var så mycket säkrare att…ja det fanns bara inget att göra för Popyrin. Otroligt med såna här spelare som Djere. Först får de en hög ranking, och sen skaffar de sig en nivå för att motsvara rankingen. Väldigt imponerande.

Starkt av Krajinovic att till slut vinna mot en fysiskt starkare motståndare i en så lång match. Han har blivit starkare i år, både fysiskt och mentalt, Krajinovic. Han hade en bra lottning inför turneringen och nu har han tagit tillvara på den med två femsetsvinster.

Och så var det Mahut. Jag hann inte ens se den matchen. Han bara vann, utan att man hann börja kolla. Uselt, dålig uppsikt av mig. Den var en av matcherna jag ville se idag. Men att Mahut är i tredje rundan, efter segrar mot två så bra spelare som Cecchinato och Kohlschreiber, det är verkligen helt vansinnigt. Han har aldrig haft ett rätt på grus, han har inte ens riktigt hållit på challengertouren senaste året. Han har egentligen lagt av som singelspelare. Och gör nu sitt livs grusturnering. Vad i hela världen är det som händer?

Londero slog Gasquet i fyra set. Fullt rättvist. Han ser verkligen gammal ut, Gasquet. Det är liksom sista rycket där som det känns. Londeros segertåg fortsätter i år. Från challengertouren till att vinna en atp-titel och nu också gå till tredje omgången i en Grand Slam. Otroligt.

Det var det för idag. Imorgon är det poddinspelning. Bland annat. Vill ni i sista stund föreslå saker vi ska prata om skickar ni mail till hawkeye@bethard.com.