Inför Zverev-Ymer

Dagens höjdpunkt så klart. Eller? Blir det…ingenting? Vi får väl se vad jag tror.

12:15 Zverev-Ymer 1,16-6,10 Bethard

Ja, det är väl lite som bilderna antyder. Ymer känns i mångt och mycket fortfarande som ett barn, medan Zverev är en världsstjärna och har så varit i några år. Trots att de är nästan lika gamla. Så de förutsättningarna känns väl lite jobbiga att komma runt får man säga.

Fyra år sen var det som de möttes i Stockholm Open. 2-1 i set för Zverev då, och jag vill minnas att han inte gick riktigt för fullt. Han var inte så gammal då, och tyckte det var rätt jobbigt att möta en yngre motståndare där publiken också hejade på motståndaren. Men han kunde till slut inte undvika att vinna, ungefär.

Nu blir det väl lite annorlunda. Zverev måste på ett annat sätt respektera Ymer. Till liten del i alla fall. Det är inga atp-spelare han slagit på sin väg hit, Ymer. Laaksonen och Rola. Marcora och…ja, vem var det, Tatlot var det också. Två svaga challengerspelare, en medelchallengerspelare, och en ganska stark challengerspelare. Han har varit favorit i samtliga matcher, så det är liksom ingen bragd eller ett kliv upp på en ny nivå det här. Väldigt lite talar med andra ord för att han nu ska slå en topp-10-spelare. Tittar man tillbaka så har han slagit 4-5 atp-spelare någonting, Ymer men han har aldrig slagit en topp-50-spelare och hur man än vänder och vrider på Zverevs nivå just nu så en topp-50-spelare, det är han just nu, utan tvekan.

Jag tror det blir väldigt, väldigt tufft. Och när jag tittar på oddsen tror jag att folk har lite för höga tankar om Ymer. Jag tror inte han har någon större chans. Jag tror han kommer se extremt tunn ut. Zverev kommer inte behöva ta några större risker överhuvudtaget men ändå få en press på Ymer som jag tror är för mycket för Ymer att hantera. Jag tror helt enkelt att Zverev kommer kunna driva spelet och få Ymer att missa utan att ens ha någon större svårighetsgrad i sitt spel. Det blev lite problem för Zverev när han mötte en spelare som Millman som står nära baslinjen och motar i den första omgången. Då halkar Zverev långt bak och får inget tryck. Men när han nu möter Ymer som fladdrar omkring lite längre bak i banan, då kommer Zverev kunna kliva nära baslinjen utan att hamna i tidsnöd och därifrån tror jag helt enkelt att han är för säker för att det med Ymers nivå ska gå att slå honom.

Det blev lite deppigt det här, men det är väl lite min grej. Att snarare vara ärlig än att försöka peppa om det inte finns så mycket att peppa för. Då blir det dessutom så mycket bättre den gång man verkligen tror på något stort, för då litar folk på att man verkligen tror på det.

Men nej, vi får ingen svensk superskräll idag. Jag tror inte alls på det. tar han ett set är det jättebra, som jag ser det.