Inför lördagens spel

Slutet av tredje omgången, och egentligen skulle man på ett sätt bara vilja snabbspola den här speldagen. För om de bra spelarna sköter sig idag, precis som de gjorde igår, då blir det något alldeles utöver det vanliga från åttondelarna och framåt i den här turneringen.

Två pågående matcher som jag inte tog upp i sammanfattningen, för de är ju inte slut. Krajinovic lyckades inte få med sig något set, obegripligt nog. Det kändes som han hade kunnat få med sig alla tre med lite flyt men det är ju det där när man möter Tsitsipas, man har sällan flyt. Han ser till att skaffa sig flyt genom att vara starkare. Krajinovic borde gått med på att bryta matchen för mörker när han hade övertag i tredje. Det var dumt. Det var som upplagt för att bjuda in Tsitsipas annars. Och nu känns ju vägen mot seger enormt lång. Man ska kanske inte lura sig på det spelmässiga när Tsitsipas är inblandad, men spelmässigt har det faktiskt varit väldigt jämnt hittills.

Spelmässigt rätt jämnt mellan Wawrinka och Dimitrov också, det ser ni på siffrorna, men samtidigt, där skulle jag väl säga att 2-0 i set ändå är rättvist. Lite som jag förväntat mig på förhand. Wawrinka bättre helt enkelt, och det har gett utslag i tiebreaksen. Dimitrov ingen superspelare när det blir jämnt heller direkt.

Så de pågående matcherna som startar om mitt på dagen idag, jag har svårt att se att det ska hända något där.

Vi börjar dagen med Lajovic-Zverev, och nu kan det mycket väl vara dags för Zverev att ryka tror jag. Väldigt obehaglig motståndare för honom, Lajovic. Lajovic har trycket och säkerheten för att utmana Zverev och han ger heller inte sina motståndare så mycket tid på sig. Kanske var Zverevs insats mot Ymer ett tecken på att han är på väg att börja spela lite bättre, men jag tror mer på att Ymers veka spel gjorde det väldigt enkelt för honom att komma igång. Det blir ju lite konstigt. Zverev har vunnit sex raka matcher i Geneve förra veckan och den här veckan, det normala borde vara att säga att han är på gång, men jag tror det inte. Jag tror han kommer få jättestora problem idag. Jag är inte ett dugg säker på att han just nu är en bättre spelare än Lajovic.

Samtidigt spelar Fognini mot Bautista och det är ju en kanonmatch. Jag tycker man måste se Zverev. Det känns så spännande att se om han kommer ryka, men rent underhållningsmässigt är Fognini-Bautista bättre. Fognini har kapaciteten, Bautista har stabiliteten och tråkigheten, vi får se vad som segrar. Fognini klar favorit på oddsen, jag tycker nog matchen känns jämnare än så.

Vilken grej för Caruso att få gå ut och möta världens bästa spelare i tredje omgången i en Grand Slam-turnering. Han måste nypa sig själv i armen några gånger. Ni ska veta det, att Caruso är en kille som de senaste åren kämpat sig upp från futuretouren till challengertouren. Det har liksom inte kommit naturligt för honom ens att få spela på challengertouren. Han är van vid att kuska runt i Europa och världen för att bo på lopphotell och spela tennis i hopp om att få lite rankingpoäng så han till slut kanske kan tjäna lite pengar. Att en sån kille får spela en sån här match, det är helt fantastiskt och pekar på mycket av det fina med tennisen. Det är inte låst på samma sätt som i vissa andra idrotter. Man har alltid möjligheten att kvala sig in på nästa nivå och man kan lugnt säga att Caruso här har gjort allt av den möjligheten.

Struff har imponerat otroligt mycket på mig hittills. Framför allt senast mot Albot, han var verkligen riktigt bra. Borde passa honom bra att möta Coric. Coric spelar inte i det högsta tempot så Struff kommer få tid på sig att bomba på som han vill och jag blir absolut inte förvånad om Struff skräller idag. En riktigt bra dag tror jag han vinner matchen.

Cuevas är samma typ av spelare som Lajovic är, Lajovic som Thiem torskade mot i Monte Carlo, var det väl. Det talar emot att det kan bli bökigt, men Cuevas har kanske lite lägre tempo i sitt spel, Thiem kan nog komma på lite lättare med sin forehand än han kunde mot Lajovic, och man ska veta att Thiem gjorde en enormt dålig match mot Lajovic, det var egentligen mer det än att det passade honom dåligt tror jag. Idag tror jag att Thiem klarar sig.

Hade varit roligare med Verdasco-Monfils. Det är såhär man får betala för skrällar. De är underbara när de sker, men man får betala dyrt senare. Kan inte tänka mig att Monfils ens släpper Hoang nära. Total klasskillnad.

Hur fräsch var egentligen Del Potro mot Nishioka? Jag får säga att jag inte tror att han var alls fräsch. Nu möter han ytterligare en spelare som spelar i ganska lågt tempo, som tur är, så han kan i bästa fall klara sig en gång till utan att kunna röra sig obehindrat, Del Potro men stort frågetecken. I värsta fall kommer det vara en chansning för honom bara att gå ut på banan idag. Jag hoppas inte det, men jag ser risken.

Och så Khachanov-Klizan, öststatsderby, och kanske inte något som får en att ställa sig och köra upphopp. Jag kommer nog inte titta så mycket på den, men otroligt bra baslinjebollare som slår stenhårt, det kommer smälla en del och säkert vara rätt bra spel.