(Mar)drömsemin(?) ett faktum

3-1 Federer, 3-0 Nadal. Det kunde väl knappt varit mer förväntat det som händer idag i Paris. Och egentligen ingenting bakom de siffrorna som stod ut heller. Federer fick gå en ganska jämn match, men var så mycket bättre att det egentligen aldrig kändes som att små marginaler skulle avgöra. Och Nadal var så överlägsen att…ja, jag tycker ju egentligen inte att man får bli så överkörd som Nishikori blev om man är rankad topp-10 i världen, men å andra sidan, att möta Nadal på grus är något extremt. Man plockar liksom inte på sig gem bara sådär om Nadal spelar bra.

Tyvärr blev aldrig schweizarnas match någon riktig höjdare. Tycker inte jag i alla fall. Visst, det var helt okej ibland och det var inte dåligt spel, men det var inte så väldigt bra heller. Antingen stod Federer och ramträffade eller så lyckades Wawrinka aldrig ta sig fram från sin helt overkligt defensiva startposition i duellerna. Det var liksom inte de bra prestationerna som avgjorde poängen i allmänhet, det var ofta missarna, otillräcklighet. Låter hårt, man kan säkert vända det till att ha varit en rätt bra match om man älskar de här två spelarna lite mer än jag gör, men med tanke på hur otroligt bra de är tycker jag helt enkelt att det hade kunnat vara bättre. Ingen av dem imponerade särskilt på mig. Sen ska man veta att de känner varandra så väl att de tar ut varandra lite grann också, det gör sitt till, men det var inte bara det. Ingen av dem gjorde i min mening sin bästa match.

Federer hade matchen igenom breakfobi. Jag vet inte vad hans breakbollsstatistik stannade på till slut, men det måste ha slutat på 2/30 eller något åt det hållet och det är så klart inte acceptabelt, inte ens för Federer som generellt sett är riktigt svag på breakbollar.

Nadal imponerade desto mer. Det går inte att se bättre ut än han gjorde, men man måste lägga till att Nishikori inte bjöd motstånd överhuvudtaget. Otroligt vek insats, och jag tycker som sagt inte det är acceptabelt. Man måste kunna lite bättre, försöka lite mer, än vad han gjorde.

Rubriken då? Vad är grejen med den?

Ja, Nadal-Federer, det låter ju helt fantastiskt, och jag har längtat länge efter en stor match mellan dem. Nu får jag den äntligen, men helt ärligt så är jag lite orolig. Inte för min egen del kanske, men för Federers del. Det riskerar att bli blodigt för honom det här, för om inget fullständigt revolutionerande händer de närmaste dagarna, då kommer han vara totalt chanslös, bli fullkomligt överkörd av Nadal. Jag hoppas innerligt att jag har fel, men jag tycker inte Federer imponerat särskilt, inte idag och inte tidigare under turneringen. Nadal, han imponerar. Och lägg därtill nivåskillnaden mellan dem på grus i grund och botten. Som sagt, jag tror det kan bli otrevligt.

Men jag har haft fel förr, så att säga. Många gånger. Vi hoppas att jag har det den här gången också.