Ny krosskvartsfinaldag

Det blev en krossdag till, en ospännande sådan, men vem kan klaga. Ingen kan klaga. Nu får vi de fyra bästa spelarna i semifinal i en Grand Slam-turnering för första gången sen…hjälp mig gärna. Det måste vara hur längesen som helst.

Jag hade stora förhoppningar på torsdagens matcher. Det såg ni i mitt införinlägg som fick ligga ute sådär väldigt länge beroende på att det regnade hela dagen igår. Men vad blev det? Ja, inte mycket. Zverev började riktigt bra, och hade häng på att plocka första set mot Djokovic, men hade det spelat någon roll? Knappast. Det är svårt att se att Djokovic i längden inte hade tagit över och ätit upp honom. För det var precis det han gjorde. Han tuggade på Zverev, åt på honom, och till slut fanns det ingenting kvar som kunde rädda Zverev. Han hade till slut ingenting kvar för att vinna poängen, och det var helt oundvikligt att Djokovic vann ohotad. Jag vet inte om Djokovic glänste sådär otroligt mycket idag heller, men han gör inte det. Nadal och Federer kan glänsa mot vilket motstånd som helst, men Djokovic gör det inte på samma sätt. Han ser över situationen, gör det som krävs, och det ser inte alltid så mycket ut för världen. Jag tycker han såg jättebra ut idag, jag menar bara att det inte blixtrar om honom på samma sätt som det faktiskt gjort om Nadal i den här turneringen.

Zverev var för mig ingen besvikelse. Han får vara otroligt nöjd med sin turnering och det var inget fel på hans insats idag heller. Han fick ut det han hade, det var bara det att det inte räckte. Khachanov däremot, stor besvikelse idag. Bättre än sådär kan han. Inte bara att han spelade dåligt heller, jag tycker inte han kom in tillräckligt förberedd. Eller så var han inte beredd att anpassa sig så mycket som han skulle behöva efter Thiem, jag vet inte, det vet nog bara han själv, men som han spelade idag fanns det inte ens en chans. Han kunde spelat bättre och sådär, men låter han Thiem härja på det där sättet och vrida matchbilden till sitt håll, då finns det nog faktiskt ingen som slår Thiem. Inte ens Nadal om Thiem får spela sådär. Det är väldigt sällsynt att folk tillåter det där numera, Thiem är en världsspelare som alla har stenkoll på. Alla utom Khachanov kanske. Om man inte visste bättre hade man kallat det underskattning. Att han kom in i matchen och trodde på sin egen förmåga för mycket helt enkelt.

Det var väl dagen i stort det. Lite besviken är jag, men som sagt, när man inte får äta kakan en sån här dag betyder det att kakan blir mycket godare nästa dag, så fungerar det i tennisens värld och morgondagen alltså, kan man få göra den där berömda rockaden bara som jag bad om häromdagen? Jag tror att Nadal och Federer kan bli direkt otrevligt, osmakligt, att titta på. Djokovic-Thiem, otroligt bra, men mja, tänk er Nadal-Thiem, en livsfarlig motståndare för Nadal. Och Djokovic-Federer, jösses. Den matchen alltså. DEN matchen. Hade man velat se. Men det får vi inte. Vi får hålla tillgodo med det vi får, som är gott, men oj så mycket godare det hade kunnat bli om lotten hade landat åt andra hållet.

Om vi hörs inför den matchen? Bajsar björnen i skogen?

Veckans podd inspelad förresten. Kommer ut imorgon. Ikväll kanske, man vet inte. Utom min kontroll, men på gång är det så håll utkik där ni brukar lyssna.