Dagens förutsättningar

En snabbis bara. Matchen startar om idag klockan 12 och allt handlar om vädret. Verkligen allt. Så chanslös som Djokovic kändes när det var som värst, och så lugnt och tryggt det kändes för honom när det blåste lite mindre. Det är enkelt. Bra förhållanden och Djokovic kommer vända ganska enkelt och kontrollerat idag. Lika usla förhållanden som i början igår och Thiem kommer avgöra på mindre än en timme.

Hur blir det då?

Givetvis, för att krångla till det ser det ut att bli precis mittemellan. En vind på 8 meter per sekund, svinkallt och fuktigt men inte mycket regn. Meteorologi är inte riktigt min bästa gren här i världen kan vi väl ganska snabbt slå fast, men jag gissar att förhållandena är dåliga, men inte katastrofala, och det beror då på hur Djokovic klarar det. Han klarade det inte när det var som värst igår, men något lite mindre uselt kanske han kan klara.

Otroligt på något vis att han klarar det så dåligt. Jag skrev igår om att jag fascineras av att en spelare med så extrem talang som Federer inte klarar vind. Att Djokovic inte klarar det, lite mer förståeligt, men ändå konstigt. Med det sätt han spelar, att han ställe ner fötterna i marken ganska tidigt och inte gärna justerar något sista halvsekunden innan tillslaget, det gör det otroligt svårt när bollen inte kommer där den borde, men han borde ju kunna anpassa sig. Han borde kunna vara mer uppmärksam, försöka ha lite större marginaler, men det är nog så att Djokovic är lite mer robot än vad man ibland tänker på. Svårare än så är det inte.

Det blir spännande idag. 1-1 i set, 3-1 Thiem i tredje, och enligt oddsen är det i princip 50/50.

Vad jag tror?

Jag tror förhållandena kommer vara tillräckligt dåliga för att sänka Djokovic.