Årsrankingen just nu

Min favoritranking! Igår mitt favoritsätt att mäta spelares framgångar, idag min favoritranking. Atp-rankingen säger någonting, men jag gillar någonstans inte att förra säsongen väger så tungt. Säsong för säsong är vad som gäller, och när man kollar årsrankingen ser man också hur inaktuell atp-rankingen kan vara. Cilic är exempelvis inte topp-50 på årsrankingen,  men han är fortfarande topp-15 på atp-rankingen.

Såhär ser det ut hittills i år.

Nadal etta, fast det väl känts som att Djokovic varit bäst. Jag tycker väl i och för sig att Djokovic alltid är bäst, så kanske att jag inte alltid ser det hundra procent klart där.

Federer och Thiem långt efter, men ligger väldigt bra till för att ligga kvar på topp-5. Federer ska klara topp-4, för Thiem kanske det blir lite värre nu när han inte har något spel på grus kvar. Thiem kan vid närmare eftertanke nog få det väldigt svårt att hålla sigf topp-5, de är inte så långt efter de andra, och flera av dem är bättre än honom på snabba underlag.

Zverev hänger med bättre än man kan tro. Katastrofinledning på säsongen för honom har det känts som, men han är ändå topp-10 just nu. Hårda krav får man säga.

Lätt att glömma den fina inledningen på säsongen från spelare som Bautista och Pouille. Rätt svala nu, men det började ju bra och det lever de högt på.

Felix hade en svag grussäsong, men är ändå nära topp-10. Intressant att följa framöver.

Djere kommer förstås sjunka som en sten. Det där är riktigt sjukt.

Ja, inte mycket att anmärka på. Undrar var Kyrgios fått sina poäng från. Och Shapovalov. Känns inte som att de haft några blixtrande säsonger hittills men tydligen har det gått ganska bra ändå.

Mikael Ymer 82:a och Elias Ymer 93:a. Vi siktar väl på två svenskar på topp-100 vid årets slut tycker jag.