Min gräsranking just nu

Hur ser er gräsranking ut inför säsongen? Min ser ut såhär.

1, Djokovic

2, Nadal

3, Federer

4, Del Potro

5, Raonic

6, Cilic

7, Zverev

8, Anderson

9, Tsitsipas

10, Nishikori

Jag håller Nadal före Federer just nu. Jag tror att Nadal kan bli fullkomligt livsfarlig i Wimbledon. Han är i bra fysiskt skick och han är bättre på gräs än på hardcourt, det ska man komma ihåg. Man ska också komma ihåg matchen mot Djokovic i semin förra året. Nadal kunde nästan lika gärna ha vunnit. Inget ont om Federer i sammanhanget. Jag tror bara att Nadal kommer vara riktigt bra. Federer är inte långt efter.

Del Potro ska verkligen inte underskattas. Grus är jobbigt för honom och han gjorde det bra i Franska Öppna. Gräs blir bättre. Han får mer utdelning på serven och kan använda sin slice mycket mer vilket är otroligt positivt. Del Potro är numera livsfarlig på gräs.

Raonic har sett oerhört svårbruten ut i Stuttgart under veckan och med lite matchträning kommer spelet bli bättre också. Man vill inte möta honom som en lågt seedad spelare i Wimbledon kan jag säga.

Usel form på Cilic, men nu är det gräs och allt kan ändras. Håll koll på honom.

Zverev gjorde en bedrövlig match mot Brown igår i Stuttgart, men väldigt speciellt att möta Brown och Zverev är egentligen bra på gräs.

Man har ingen aning om vad Anderson kommer i för skick. Om han ens kommer. Men bra på gräs är han, och han måste finnas med på topp-10.

Tsitsipas behöver matcher på gräs och kan mycket väl ha hittat spelet i slutet av grässäsongen. Han har ett perfekt spel för underlaget och ska inte räknas bort även om förlusten mot Jarry i Hertogenbosch så klart inte är nåt att vara nöjd med.

Och Nishikori får avsluta topp-10. Han är ju Nishikori liksom, han kommer göra det han ska, även om gräs inte är ett så starkt underlag för honom som det borde vara.

Eller borde jag inte haft med Nishikori? Kan vara ett misstag. Precis utanför listan hamnar Tsonga och Isner.

Kyrgios? Han kan givetvis inte finnas med på någon topplista så länge han inte kämpar.

Då kan ni väl jämföra min genomgång där med Bethards odds. Ni kommer se var spelvärdena ligger.