Inför dagens semifinaler

Ni är tennissugna! Jag ser det på er. Ni sitter och studsar inför dagens semifinaler på atp-touren. Och jag tänkte ge er lite försnack kring det, så kanske det blir ännu lite bättre, vem vet.

Stuttgart

13:00 Berrettini-Struff 1,80-2,15 Bethard

Struff kommer aldrig sluta kännas som en snorunge, eller hur? Man tycker han är ungefär lika gammal som såna som Berrettini men det är ju inte riktigt sanningen. Han fyller alltså 30 nästa år, Struffis. Och är bättre än någonsin. Det är nästan så man kan säga att han slagit igenom den här säsongen, för nu är han en riktigt bra atp-spelare, det har han aldrig varit tidigare.

Han har blivit lite mer offensiv, Struff, det är egentligen förklaringen. Han har förstått att han har en jättebra serve och börjat följa med den fram till nät ibland, något som gjort det otroligt mycket svårare för motståndarna när man inte vet att han hela tiden kommer stå och panga från baslinjen. Passande nu till grässäsongen också så klart. Jättebra returer, bra serve, och klarar av att komma fram till nät. Det är ingen skräll att han fått till det här kan man säga.

Berrettini har imponerat jättestort under veckan. Kyrgios kanske inte kämpade men Kudla gjorde det och Berrettini krossade honom. Kudla hade dagen innan slagit Monfils och är en extrem grässpecialist. Berrettini är bra. Servar också bra, Berrettini, och sen har han en annan grej som är väldigt bra på gräs. Han är extremt noggrann i precis allt. Han ser till att hela tiden vara på hugget och inte komma fel till bollen ens om den felstudsar och han slår sen inte till den hårdare än nödvändigt. Han riskminimerar, vilket numera är väldigt effektivt på underlaget.

Vad tror jag här då?

Jag tror lite på Struff faktiskt. Jag tror hans lite bättre kraft i spelet kan ge utslag. Det är lite upp till honom hur det slutar i min värld. Spelar han bra kommer inte Berrettini stå emot. Hemmaplan också, det stör så klart inte. Jag säger Struff som favorit.

15:00 Raonic-Felix 1,47-3,00 Bethard

Kolla oddsen. Om det varit 1,50 på Raonic hade det varit 100% återbetalning. Bethards odds på atp-touren är enormt höga.

Kanadensiska mästerskapen, där Shapovalov nog hade velat vara med också i och för sig men nej, det här är de två bästa kanadensarna. Felix är bättre än Shapovalov och så lär det väl fortsätta vara skulle jag tro.

Felix hade stora problem med Brown igår, men jag tycker inte spelet såg dåligt ut. Brown var svårtuggad den här veckan. Han behärskar gräs, Felix, precis som han gör med alla andra underlag.

Raonic har sett i princip obrytbar ut. Felix är väldigt noggrann och ger oftast inte bort någonting.

Det luktar väldigt små marginaler här tycker jag men jag håller med oddsen, Raonic är favorit. När man har den serven att luta sig mot kan man spela rätt avslappnat i tiebreaken och det brukar ge utslag på gräs.

Hertogenbosch

15:00 Coric-Mannarino 1,48-2,90 Bethard

Ja, det kommer ju inte bli mycket fart här direkt. Mannarino kommer stå och dutta och Coric kommer försöka stå och kontra på duttandet, typ. Det kommer bli skittråkigt, kort sagt.

2-0 i inbördes för Mannarino, en av dem på gräs, och absolut ingen skräll. I teorin, och tydligen i praktiken också, passar det här Coric skitdåligt spelstilsmässigt. Han vill inte behöva sätta så mycket egen fart på bollen men han vill ändå ha lite tid på sig så han hinner med sina ganska stora svingar. Just de där två sakerna, att inte ge det, är väl Mannarinos enda styrkor. Han slår väldigt löst, så det blir obehagligt och man kommer fel till bollen och han har ändå ett ganska högt tempo i och med att han står väldigt nära baslinjen. En mardröm för Copric, kort sagt.

Mannarino håller i min värld inte för spel på atp-touren längre. Han är inte bra. Men grässäsongen lever sitt eget liv, och här är han stark. Jag tror mycket väl han kan vara för stark för Coric som är på gränsen till topp-10 i världen. Man kan inte annat än älska underlagens effekt på spelet. En spelare som inte är bra kan slå en spelare som är bra enbart på att den ena gynnas massor av underlaget. Och då är ändå inte Coric på något sätt dålig på gräs. Det är bara det att det i just den här matchen missgynnar honom massor.

17:00 Gasquet-Thompson 1,57-2,65 Bethard

Rätt intressant faktiskt. Jag beskriver spelare efter spelare som bra grässpelare, men de har hela tiden olika sätt att vara det på. Gasquet till exempel är en grässpecialist, och han är det på sin stora variation. Thompson också bäst på gräs, men han är det enbart på att han jobbar så hårt som han gör och inte ger bort något. Vi har alltså i dagens matcher en grässpecialist som bara kan serva i Raonic. En grässpecialist i som bara har massor av kraft i Struff. En grässpecialist vad det verkar i Berrettini som bara är noggrann. En grässpecialist i Mannarino som bara står och duttar. En grässpecialist i Gasquet som är det på magisk variation. Och en grässpecialist i Thompson som är det på sitt kämpande. Är gräs rent av det underlag där flest olika styrkor kan gynnas? Kanske.

Jag har imponerats av Gasquet under veckan och jag tror inte Thompson riktigt räcker till idag. Han är trots allt väldigt begränsad, och om Gasquet bara gör det han ska så är han en så pass mycket bättre spelare att det inte ska behöva bli särskilt jämnt. Dagens på förhand minst intressanta match skulle jag säga.