Inför dagens finaler

Det blev finalklart i Hertogenbosch först under förmiddagen, men nu är allt klart, och vi får väl dra ett litet snack kring matcherna.

14:30 Mannarino-Thompson 1,76-2,20 Bethard

Mannarino har 0-6 i finaler. Det talar emot honom. Men i övrigt skulle jag säga att angränsande till allt talar för honom.

2-0 i inbördes möten på gräs mellan dem och Mannarino har vunnit dem enkelt dessutom. Inget konstigt med det. De är överrankade båda två, men rankingen stämmer åtminstone såtillvida att Mannarino är den bättre spelaren. På gräs ska han i min värld vara ganska mycket bättre. Vad bra han var mot Coric igår alltså. Det går numera knappt att vara mer grässpecialiserad än Mannarino är. Hans slag passar totalt perfekt för underlaget.

Thompson är inte helt olik Coric egentligen. Inga större spelmässiga styrkor, men han kämpar något alldeles oerhört och ger inte bort ett skit. Coric givetvis mycket bättre, och det kan ju inte vara helt oskönt för Mannarino att gå ut och möta en klart sämre kopia än spelaren han precis slagit.

Thompson slog Gasquet igår. Riktigt bra gjort, men jag tror det här kommer bli tuffare. Precis som Coric kommer han ha stora problem med Mannarinos säkra duttningar som förvandlas till missiler så fort de nuddar gräset. Helt sjukt vad hans oskruvade slag bara far iväg så fort de studsat. Det är sådär man ska slå på gräs. Varje varv överskruv man har i bollen gör slaget mindre effektivt. Säkrare, absolut, men nu spelar Mannarinos just sådär oavsett underlag, och vilken utväxling han får på gräset. Kolla gärna in det där, hur Mannarinos bollar liksom höjer farten när de studsat. Fascinerande.

Ni hör att jag tror på Mannarino va? Det är dags för honom att plocka sin första titel.

15:00 Auger Aliassime-Berrettini 2,95-1,47 Bethard

Folk tycker att Berrettini är bra, kan man ju säga när man sett oddsen. Helt vansinnigt bra. Och bra har han varit, men sådär bra? Nej, det där är totalt orimligt.

Mycket starkt att slå Struff igår. Raka set också. Men man ska väl kanske inte glömma att han de första sex gemen hängde kvar på en skör tråd. Om Struff plockat några av sina breakchanser där är jag rätt övertygad om att han hade vunnit matchen så det var små marginaler.

Berrettini är bra. Han klarar gräs otroligt bra och väljer rätt slag på ett imponerande sätt. Väldigt effektiv slice också. Den har man inte sett lika mycket på andra lag men nu har han plockat fram den med full kraft.

Felix har haft både en bra lottning och flyt. Raonic lämnade walkover igår. Men jag tycker att han sett bättre ut än vad resultaten antyder och han kommer efter två finaltorskar i år givetvis vara sjukt sugen på att nu plocka sin första titel.

Berrettini ska ha lite fördel av underlaget. Felix har inte på samma sätt visat att han behärskar det till fullo. Men man måste ha i bakhuvudet att Felix är den märkbart bättre spelaren av de här två och det väger så klart tungt.

Mycket intressant match och jag tror att Felix kommer ha en jättebra chans.