Första titt på gräs-Federer

Då var det dags mina vänner. Snart i alla fall. Ursäkta förresten för att sajten var lite trasig i morse. Men kvickt och raskt åtgärdat av mina kompisar här på Bethard. Mycket bra. Men i alla fall. Det är väl egentligen bara Federer som verkligen kan spela grästennis, och ikväll ska vi få se honom.

18:00 Federer-Millman 1,10-9,25 Bethard

Minns ni torsken? US Open förra året. Den där matchen där Federer efteråt förklarade att det var så varmt att han var tvungen att missa varje boll. Intressant får man säga. Varm var han i alla fall. Ska faktiskt vara ruggigt varmt i Halle idag. Nästan 30 grader ska det vara när den här matchen drar igång framåt kvällen.

Millman är okej på gräs. Han har ungefär samma siffror på gräs som på hardcourt. Alla australiensare behärskar gräs någorlunda, och precis så är det för honom. Han har väl inget spel som passar jättebra för det men han kan sättet att röra sig och kan därmed kontra ungefär som han gör på andra underlag. Inga vapen riktigt dock, så lite som att skjuta på sittande fågel blir det förstås för Federer ikväll. Han kommer behöva vara väldigt dålig för att förlora.

Men visst ska det bli kul att se Federer på gräs? Det tycker jag, och nu får han väl visa här den här veckan att han är en av de främsta favoriterna i Wimbledon. Frågar man folk i allmänhet är han första utmanare till Djokovic, så då får han allt stämma i bäcken och vara överlägsen den här veckan till att börja med.

Och som allra första början, helst vara överlägsen Millman. Det borde vara en rätt skön öppningsmotståndare det här. Millman har inte serven som ett vapen och gör inte så mycket själv med bollen. Federer kommer kunna hitta på lite vad han vill så chansen att imponera kommer tveklöst finnas där. Hoppas han tar den också.