Vilken soppa, Lopez

Det här är liksom för korkat för att vara sant. Notera att jag bara läst det här på annat ställe. Det har inte stått någonstans där det känns sådär riktigt hundra men om ni googlar Feliciano Lopez och väljer nyheter så kommer det komma upp. Det verkar vara ungefär såhär.

  • Feliciano och Marc Lopez som spelat tillsammans i många år torskade mot Reid/Smith tidigt i Wimbledon 2017. Det verkar som att de av någon anledning visste på förhand att de skulle förlora.
  • Två gamla fotbollsspelare, Carlos Aranda som jag bara känner igen namnet på, och Raul Bravo, som spelade många säsonger i Real Madrid och eventuellt spelar i någon högst tveksam grekisk klubb fortfarande. 13 landskamper på Bravo och man minns honom. Real var bra under dessa år och han fick hoppa in på diverse platser i backlinjen när någon saknades. Dessa två ska dels ha spelat själva på matchen, men också sett till att sprida informationen om Lopez/Lopez kommande förlust vidare och då velat ha procent av vinsterna.
  • Spansk polis ska ha snappat upp de här uppgifterna, vilket innebär att de inte direkt använt några vidare säkra kommunikationskanaler. Det skulle inte förvåna mig om någon av de här fotbollsspelarna typ twittrat informationen eller liknande.

Slutsatsen blir att Feliciano var skadad, och att han berättade det för sina kompisar. Han gav upp i singeln en dag tidigare, så han var knappast fräsch under den här dubbeln. Det känns dock som att han då antagligen varit rätt tydlig med att de faktiskt inte skulle vinna, annars hade man kanske inte uttryckt sig så säkert som fotbollsspelarna och i synnerhet Aranda som verkar vara den riktigt fula fisken i soppan. I så fall har Feliciano begått ett grovt brott om de bestämmelser som finns hos atp och itf och det blir i så fall i princip omöjligt att inte stänga av honom, om de här bevisen nu finns, vill säga. Men ingen rök utan eld, kan man väl säga.

Det känns heller inte otroligt då både Feliciano och Marc, precis som Nadal, Verdasco, och några andra av de spanska spelarna, alltid har nära band till spelarna i Real. Att Feliciano skulle vara kompis med Bravo som är i samma ålder som honom, högst troligt. Så det går liksom ihop, så att säga. Mycket Feliciano här, Marc kan förstås också vara boven, men det var Feliciano som var skadad, och han var därmed den som säkrast visste att de inte skulle vinna.

Hur man än vänder och vrider på det är det här så vansinnigt klumpigt. Det handlar om människor som inte precis borde behöva satsa pengar på tennis för att klara brödfödan och att Feliciano som varit med så många år inte förstår att man inte ska prata om sånt här, så oerhört korkat.

Sen ska man kanske också tillägga. Eller inte kanske, man ska tillägga, att detta inte är någon utstuderat, organiserad matchfixning. Han berättade att han var skadad och hans kompisar gjorde något av det, antagligen. Det kan vara illa nog, men det finns ändå värre grejer att göra.

Personligen minns jag inte matchen och inte oddsen på den. Jag vet inte om det i efterhand går att få fram oddsrörelserna nu två år senare. Jag kan göra ett försök. Men oavsett vilket, inte så kul för Murray som den här veckan ska spela dubbel med Feliciano. Lite otur.