Testing testing

Nu börjar det bli rätt tydligt var Kyrgios håller på med ändå. Han testar. Han gör värre och värre saker för att se hur långt han kan dra det innan någon säger ifrån. I vilken ålder är det som barn gör det? Mina barn är inne i en sån ålder. De är tre. Sen har man väl en sån period i 15-årsåldern också? Tror det. Kyrgios är 24, och verkar precis ha kommit in i det där.

Vi kan väl köra en sammanfattning av hans dag i London.

Han hånar domaren, och  min värld är det självklart att det är tillräckligt för att visa honom av banan. Det finns ingen anledning att varna honom. Det är bara att skicka av honom.

Det här är faktiskt helt sinnessjukt. Kolla på avsändaren av det här klippet. TennisTV, som tillhör ATP. De har lagt upp ett klipp, där Kyrgios begår ett grovt brott mot de regler som finns uppsatta för spelarna. Att antyda att man inte kommer att vinna matchen är angränsande till att medverka till matchfixning, men TennisTV, och i förlängning ATP, väljer att lägga ut ett klipp med en skrattsmiley. Snacka om att spela med i galenskaperna.

Utanför videoklippvärlden ska han ha gått och pratat för sig själv om att han varit uppe och spelat tv-spel hela natten och lite annat.

Som sagt. Han testar. Det enda han fokuserar på just nu är att uppföra sig så dåligt som det är möjligt och han tycker det är lite roligt att han får göra som han vill, att ingen säger till honom.

Det hade inte fungerat i någon annan sport än tennis det här. Inte på högsta, professionella nivå. För i alla andra sporter finns det ett ägarintresse där någon högst upp blir arg över att någon pissar på hans produkt och att det inte är så bra för affärerna. Än så länge är den här Kyrgiosgalenskapen i ett skede där ATP tycker det är jättekul att man får massor av klipp på videoklippen man lägger ut. Men tro mig, här folk slutar ta tennisen på allvar för att det finns spelare som tillåts uppföra sig på det här sättet, då kommer det inte bli lika roligt längre.

Ni kanske undrar hur han avslutade dagen? Det finns just nu gott om folk som skriver på sociala medier om hur han kastat sin racket ut från banan och in på ett område där gott om folk rörde sig. Jag vet inte om någon fick det på sig, men jag tror det är en start på nästa steg i hans testande. Jag tror att nästa steg mycket väl kan bli att han börjar bli direkt farlig för folk omkring honom. För nu har han gjort allt när det gäller dåligt uppförande. Nu måste han börja göra något annat för att se om någon reagerar, och då ligger det nog nära till hands att göra saker som kan vara eller är farliga för andra människor. Som att kasta saker omkring sig, exempelvis. Något han visserligen börjat med sen tidigare. Han kastade stolar i Rom, men inte mot andra människor. Det är nog det han börjat med nu.

Vilken jävla pajas.