Ymrarnas Wimbledonkval

Idag börjar det, kvalet till Wimbledon. Vi går inte igenom hela kvalet. Det orkar ingen med. Men vi ska kolla in hur det ser ut för svenskarna.

Lite längre ifrån än han brukar vara att komma in utan kval, Elias. Det har ofta varit precis på håret senaste åren men nu fattades det 16 platser på rankingen. Kanske tur det, för det här blev ju helt perfekt. Han var den sista att få vara med i den första seedningsgruppen som garanterar att man inte får en högre rankad spelare på sin del, och han drog den lägst rankade seedade spelaren ur den andra seedningsgruppen. Giustino dessutom högst troligt fullkomligt oduglig på gräs, så han är totalt ofarlig.

Väldigt  bra förspänt även bland de övriga spelarna. Bemelmans har ett spel som borde passa för gräs, men hans siffror på gräs är anskrämliga. Med andra ord, han borde vara bra, men han är det inte.

I andra omgången antagligen Santillan, då Rodionov inte visat sig vara någon grässpecialist direkt hittills under sommaren. Santillan sladdar numera rejält. Han har flera svaga år bakom sig. Men relativt duktig på gräs, och kanske kan bli lite problem för Ymer om Ymer nu slår Bemelmans.

I kvalfinal sen Gerasimov eller Young. En drömlottning i så fall. Gerasimov är väldigt oklar på underlaget och Young håller numera knappt ens på challengertouren.

En vansinnigt bra lottning, men vi får se om Ymer kan dra nytta av den. Han har skitit i grässäsongen hittills och spelar bara den här turneringen. Risken är att han kan få betala dyrt för dessa bristande förberedelser men han har kvalat in till Wimbledon förut och nu har han dessutom en klart bättre serve i bagaget än han hade då. Jag tror det kan gå bra det här.

Här var det lite värre tyvärr. Fyra, hälften alltså, av spelarna på den här delen hade varit favorit om de hamnat på Elias del. Så klart tuffare.

Enkelt inledningsvis. Mikael är redan klar för andra omgången.

Men sen tufft. Man kan hoppas på att Brown strular bort sig mot Li, men han är en av det här kvalets allra mest kapabla grässpelare, och det blir otroligt tufft för Mikael att rå på honom. För tufft tror jag. Passar nog inte Mikael så bra spelstilsmässigt heller. Jag tror tyvärr det tar stopp där.

Tufft i en eventuell kvalfinal också. Novak var i final på challengertouren igår på gräs och har gått bra i Wimbledon tidigare. Sinner har imponerat stort och slagit bra spelare i atp-kvalen senaste veckorna. Bolt mycket duktig på gräs han också. Om nu Mikael skulle ta sig till kvalfinal kommer han inte vara favorit där heller.