Ymer nära huvudturneringen

Nu är det nära. En match ifrån att vi får en spelare i huvudturneringen i den här Grand Slam-turneringen också Och precis som i Franska Öppna, det är Mikael Ymer som är och hackar på att ta sig in.

När det nu visade sig att Elias Ymer inte höll någon nivå överhuvudtaget den här veckan är det väl rackarns också att det var han som fick den bra lottningen. För Mikael kanske det inte ens räcker med att han skickade ut en av kvalets bästa spelare på gräs idag. Han har nämligen en ny i kvalfinalen som väl spelas på fredag. Novak är på gränsen till topp-100 numera och klarar alla underlag, men har varit nästan märkligt bra på gräs, dels när han gick bra i Wimbledon förra året men även bra på challengertouren hittills i år. Bra gjort av Novak att slå Bolt enkelt idag också. Han är nog faktiskt favorit i finalen mot Ymer, tyvärr. Och för Ymers del går det knappast att hoppas på att komma in som lucky loser med tanke på hans ranking så han får nog allt ta och vinna den här matchen.

Men riktigt bra gjort av Ymer att vinna idag. Brown hade väl kanske inte sin bästa av dagar, men det är en styrka för Ymer. Han är så säker och ger bort så lite att motståndarna ofta inte spelar bra mot honom. Jag måste också säga att rent allmänt, jäklar vad bra han är alltså, Ymer. Det är i min värld direkt märkligt att han ännu inte är topp-100 i världen. När man är så bra som han är brukar man normalt hamna där ganska snabbt, och det känns märkligt att han inte lyckats skramla ihop nog med poäng ännu. Det kommer dock, mycket snart.

Kvalfinalen, hoppas han tar det nu. Vore kul med en svensk i Wimbledon. Vi har inte varit bortskämda med det direkt de senaste 10 åren.