Mitt lottningsträd – Så slutar Wimbledon

Äntligen! Jag vet att ni haft och fokusera på det ni nu försökt fokusera på idag. För ni har bara väntat. Här kommer min lottningsförutspåelse. I vanlig ordning framställd i det mäktiga bildhanteringsprogrammet Paint.

Inte så mycket att anmärka på där egentligen va? Felix-Monfils är en tajt match, men känslan säger Monfils. Tycker man pratat lite för mycket om Felix på gräset här. Så väldigt bra har han faktiskt inte varit.

Sen att Medvedev slår Tsitsipas, är väl inget konstigt med det heller. Medvedev har skakig form, men han har ett spel som passar perfekt för gräs och han har presterat väldigt bra på gräs fram till i år. Tsitsipas grässäsong har varit väldigt fladdrig och det känns inte som att han riktigt behärskar underlaget ännu. Rätt jämn den där åttondelen faktiskt. Medvedev, Goffin, Edmund och Tsitsipas. Blir jämna och trevliga matcher.

Men Djokovic vinner kvarten, i princip ohotad. Vi går vidare.

Vilken svåring, hörni! Här är jag inte övertygad om någonting.

Jag tror rätt starkt på att Anderson når tredje rundan. Motståndet fram dit är svagt. Jag tror det blir Raonic där, jag tycker Raonic är en klart bättre grässpelare än Wawrinka, men som vanligt numera, sjukt oklar fysisk status på Raonic. Och på Anderson för den delen, så att säga vem som vinner av dem känns som lite av ett lotteri.

Zverev, tre första matcherna klarar han. Han ska vara lite för stabil för Paire, om Paire slår en Kecmanovic som är i final i Antalya den här veckan vill säga. Öppen match mellan dem, men jag tror Zverev tar sig till åttondelen. Där får han möta Khachan, Lopez, eller Bautista. Khachanov är den bästa spelaren, Bautista är den mest stabila, men Lopez kanske är den bästa grässpelaren just nu. Jättefina matcher blir det mellan de där tre. Jag chansar Khachanov, och blir det han, han lyckats besegra Lopez och Bautista, då tror jag att han också är tillräckligt bra för att slå Zverev.

Men sen tar ändå Raonic kvarten. Varför? Jag vet inte. Rutinen från Wimbledon kanske. Han vet vad som krävs här.

Anderson, Raonic, Khachanov, Bautista och Zverev. Alla har chansen att ta sig till semi från den här delen.

Är inte lottningen mer intressant än i en vanlig slam? Jag tycker ju det. Känns som det på många håll kommer vara toppintressant från första stund.

Thiem är värdelös på gräs, och Querrey visar den här veckan att han fortfarande kan spela på gräs. Har Thiem någon gång varit lika bra på gräs som Querrey är på underlaget. Nej säger jag. Det där är Querreys match att vinna eller förlora. Han är bättre. Sjukt viktig match mellan dem också, för vinnaren får som synes en magisk lottning fram till kvarten. Garin-Millman-Simon, man blir inte kissnödig direkt. Hoppas vi får se något från Fognini där. Han har aldrig varit så sugen på att spela på gräs, men visst har han ett spel som egentligen passar väldigt bra för gräs? Jag tycker ju det. hans kanoner borde bita bra, så att säga. Och serven kanske kan klara sig lite bättre med gräsets hjälp. Hoppas han kommer med en vettig inställning. Då kan det faktiskt bli han i kvarten. Men Querrey blir mitt utgångsbud där. Han vet vad spel på gräs handlar om. Och matchträning eller inte, lottningen är så bra så han kan klara det med en bra nivå.

Nadal då? Sugita, ni vet att han är en så extrem grässpelare som man kan bli va? Trots att han aldrig varit så särskilt bra vann han titeln i Antalya häromåret, och trots att han hade katastrofal form slog han Thiem förra sommaren. Han kan gräs, och inte helt behagligt för en något oförberedd Nadal att gå in mot honom. Sen kan det ju bli Kyrgios. Vilken drömlottning för Kyrgios förresten. han känner Thompson och vill troligen inte förlora mot honom, så därför kanske han kämpar. Och sen pang på mot Nadal, som han inte gillar riktigt. Stor chans att han kommer orka kämpa där och jag måste säga att jag var lockad att plocka Kyrgios där men nja, jag är lite osäker på honom. Han kan ha blivit lite sämre av att ha gått så länge utan att kämpa. Så jag tror ändå Nadal där.

Sen tror jag som synes på en skräll i Evans. Han har sett så löjligt bra ut hittills under grässäsongen att jag helt enkelt tror han slår de där spelarna. Toppmatch direkt där förresten. Cilic som var i final här för två år sen mot Mannarino, en annan av de mest extrema grässpecialisterna. Cilic är totalt under isen så han är en mycket svag favorit där men ändå lite. De stora spelarna brukar kunna höja sig lite i slams. Dags för Cilic att plocka in Björkman igen förresten?

Nadal har det värst i början. Klarar han andra rundan så klarar han sig till semi.

Roger! Egentligen borde förstås Roger vara favorit till att vinna alla kvartar, men han får ändå nöja sig med att vara favorit på den här kvarten där han faktiskt finns med.

Harris är mest en stor kluns bara, det går enkelt. Rubin är Harris motsats, han är mest bara liten. Det går också bra. Gasquet, jag tror inte Federer vaknar mitt i natten och skriker för att han drömt mardrömmar om Gasquet riktigt. Sen tror jag det blir Coric, och på papperet har Federer jättesvårt för Coric, men i verkligheten borde det passa honom hur bra som helst, så det är väl kanske dags att visa att det är så nu också och köra över honom.

Lite mer intressant den andra åttondelen. Särskilt den del med Berrettini, Berdych och Isner. Kul att se Berdych men som min fru svarar kring ungefär allt jag säger, det där tror jag på när jag ser på papper. Jag vill nog se Berdych stå på banan innan jag tror att han spelar. Lite deppigt också för honom vad som hänt sen han försvann. Nu finns det gubbar som Berrettini som bara är bättre än honom. Det blir nog väldigt svårt för Berdych att ta sig tillbaka. Berrettini ja, jag tror han tar Isner också. Han har tillräckligt bra serve och är tillräckligt noggrann för att inte släppa till något i egen serve och sen har han rätt bra returer med bra räckvidd. Ganska väl anpassad för att slå Isner och Isner kommer in helt utan matchträning. Men sen tar Nishikori den där åttondelen ändå. Inte för att han är bra på gräs utan för att han bara är bra. Jag tror han tar Berrettini, varken mer eller mindre. Inte särskilt bra på gräs, Nishikori, vilket är märkligt. Som spelet utvecklats på senare år är han fullkomligt klippt och skuren för underlaget men han har alltid haft svårt både med sättet att röra sig och sättet att spela.

Men Federer tar hem kvarten. Så blir det. Rätt bra lottning för honom. Jag tycker inte han har mycket att oroa sig för.

Djokovic, Querrey, Nadal och Federer i semi om det blir som jag tror alltså. Vad tror ni? Fyll på med lite kommentarer nu. Vore kul att höra era idéer, för det finns ju en hel del att fundera kring här kan man säga.