Vinnarna och förlorarna i lottningen

Vi tar den riktigt stora lottningsgenomgången lite senare, eller imorgon. Det här tar tid att analysera. Men redan nu, lite snabbt om vilka som vann lottningen, och vilka som förlorade.

Djokovic vann, hans tuffaste väg för att vinna: Kohlschreiber-Kudla-Hurkacz-Felix-Tsitsipas-Raonic-Federer. Det kan väl se ut som att det inte är så superenkelt, och visst, det kunde varit enklare, men jämfört med de andra stora var han tveklöst vinnaren under förmiddagen, och det förtjänar man väl kanske när man är både världsetta och regerande mästare.

Federer fick det också rätt bra egentligen, men eventuellt en nit i form av semifinalmotståndaren: Harris-Rubin-Gasquet-Coric-Nishikori-Nadal-Djokovic. Bra lottning hela vägen, men om Nadal skulle leverera så, inget bra att få honom i semi.

Nadal då? Han fick det väl inte så jättelätt precis. Han är förloraren: Sugita-Kyrgios-Tsonga-Cilic-Thiem-Federer-Djokovic. Mardröm med Kyrgios förstås och Tsonga i tredje, också en mardröm. Intressant del där med Tsongas förresten. Tsonga, Shapovalov och Tomic precis bredvid varandra i lottningen. Hyfsade gräskunskaper där.

Vem som fick den totala mardrömslotten? Kolla på Anderson: Herbert-Tipsarevic-Jarry-Raonic-Zverev-Djokovic-Federer. Eller nja, var det så illa egentligen. Faktiskt en bra lottning till åttondelen men sen så, sen får han sina fiskar varma kan man ju säga.

Djokovic vann, Nadal och Anderson förlorade, och Federer fick väl lite sådär mittemellan. Det blev utfallet för de fyra högst seedade spelarna. Vi återkommer som sagt med en större genomgång senare.