Inför måndagen – eftermiddagspass

Och så ska vi kliva på eftermiddagens matcher.

Kom ihåg förresten att köra igång ett konto på Bethard nu inför Wimbledon så ni kan ta del av de här oddsen, de överllägset högsta på hela spelmarknaden. Jämför gärna. Det finns inga andra som ens är i närheten. 1000 spänn i bonus om man startar sitt konto just nu. 

Tsitsipas börjar mot Fabbiano som nog är lite för mycket knatte för att kunna hota Tsitsipas. Det kommer bara krävas att det är någorlunda jämnt när bollen är i spel så vinner Tsitsipas enkelt på sin överlägsna servekraft. Kan inte tänka mig att det skräller i den matchen.

Hur lyckas Lorenzi ta sig in här alltså. Han är inte jättebra på challengertouren längre vad det känns, och har inte ens spelat senaste tiden. Men in kom han, och totalt chanslös är han förstås på gräs. Fri väg för Medvedev.

Gunneswaran har varit otroligt ojämn på gräs i de turneringar han spelat förra året och i år. En viss kapacitet som finns, och han är ganska stabil i egen serve när han spelar bra. Plus att Raonic i vanlig ordning haft massor av problem. Men nja, man får väl också tänka lite på att det skiljer en del mellan dem, minst sagt. Och Raonic kommer behöva vara riktigt dålig för att förlora.

Vesely kan gräs. Märkligt faktiskt att han inte spelar mer på gräs. Han brukar oftast inte spela hela grässäsonger, men gräs är i min mening hans klart bästa underlag. Sjukt ovanligt faktiskt att en spelare är sämst på hardcourt. Antingen är man ju sämst på grus eller gräs liksom men inte Vesely, han är klart sämst på hardcourt. Inte så bra för poängskörden. Kan Zverev få problem? Jag tror faktiskt det. Är han inte sitt bästa jag så, då kan första speldagens storskräll komma i den här matchen. Jag tycker absolut att man åtminstone ska börja följa den, för det kan mycket väl bli kul och spännande.

Carreno Busta vann sin första match på gräs veckan som var och var dessutom på väg mot något riktigt bra men föll knappt mot Sonego som sen vann turneringen i Antalya. Borde egentligen kunna vara bra på gräs, Carreno Busta. Rör sig ganska lätt och smidigt, returnerar bra, servar helt okej, och motar boll på ett rätt bra sätt. Jag tycker inte att Popyrin är någon vidare stor favorit alls där så ska man spela, Carreno Busta.

Majchrzak säger ni. Den spelare jag har mest svårt att förstå mig på just nu. Jag tycker inte han är så bra. Och jag tycker han är bäst på grus. Men ni som spelar tycker visst han är lika bra som Verdasco, som är en riktigt bra grässpelare. Jag tycker det är helt obegripligt faktiskt men det blir intressant att se matchen, om Majchrzak verkligen är lika bra som Verdasco. I så fall lär han ju klättra en del framöver om man säger så.

Stor skräll att Arnaboldi klarade kvalet. Sjukt bra lottning för Karlovic som väl borde ta tillvara på den. Arnaboldi har så svag serve också att Karlovic borde kunna slajsa och komma fram en del. Det ska kunna räcka till något break. Mardrömsmatch faktiskt för Arnaboldi som är en lite halvsvag bollare som kan variera lite grann. Han har liksom ingenting som passar för att skrälla mot Karlovic.

Cuevas-Dzumhur, kan det bli något kanske. Dzumhur vann Antalya förra säsongen, tappar imorgon de poängen och är ytterst nära att åka ut från topp-100 och jag tror faktiskt det kommer bli så. Han har inte riktigt varit atp-mässig de senaste två åren men räddats av några få enstaka bra resultat. Cuevas förstås svag på gräs, han är en extrem grusspelare, men han är ju också bra i dubbel så han har ett hyfsat offensivt returnerande och serven är det inget fel på. Han fungerar någorlunda på gräs, men jag tycker ju att Dzumhur, som har ett spel som i mångt och mycket passar för gräs, ska vara lite bättre.

Jag pratar mycket om knattarna, men det ska man göra på gräs. Moutet, frågan är hur han kan stå sig spelmässigt mot Dimitrov. Kan han rent av vara den bättre där? Nyckeln blir att han tål Dimitrovs variation, då kan det bli kul för honom för Dimitrov har inte mycket till linjer i sitt spel just nu. Sen har Dimitrov en serve, det har inte Moutet, stort problem för Moutet, men ingen promenadseger för Dimitrov ändå.

Det där var alltså bara matcherna som startar ungefär halv fyra imorgon. Jösses. Det blir fullt upp detta. Det kommer mer.

Humbert har sett bra ut ibland under grässäsongen, men oftast haft lite problem. Frågan är också hur bra han egentligen är. Han fick en väldigt bra ranking väldigt snabbt men är knappast så mycket bättre än topp-100 med nöd och näppe. Bra tempo i Humbert vilket kanske kan bli lite jobbigt för Monfils men nej, servar Monfils bara någorlunda vettigt ska han inte förlora.

Chardy är aldrig att lita på. Inte på gräs heller. Men hög kapacitet, som alltid, och inte mindre på gräs som om allt stämmer ska kunna passa honom perfekt. Klizan stökar i vanlig ordning med sitt spelprogram, är helt ur form, och kommer från grusspel på challengertouren. Han känns inte särskilt förberedd för det här.

Sonego kommer stekhet från sin första titel, han vann i Antalya. Jag tycker han är ganska klart bättre än spelare som Granollers numera, även om Granollers är bra på gräs. Handlar bara om hur han lyckas ladda om. Det var en tuff vecka i Antalya med sjuk värme och han spelade också en och en halv match sista dagen. Men är han redo, då slår han Granollers. Känns som en sån där grinig jäkel som hatar att förlora, Sonego, så jag tror nog han kommer klara det där.

Londero hotade Verdasco i Eastbourne. Det ska han inte kunna göra. Han är helt värdelös på snabba underlag. Verdasco var i och för sig dålig men det ska inte hända ändå. Paire må vara oberäknelig, men han måste ha en väldigt dålig dag för att förlora mot Londero på gräs.

Kecmanovic var kanske bäst i Antalya, men föll snöpligt i finalen efter att ha haft matchboll. Samma för honom som för Sonego. Tuff uppladdning, men klarar han det ska inte Carballes Baena vara några problem. Överraskade positivt han också i Antalya, Carballes Baena men på en lite annan nivå. Han vann en match mot jättesvagt motstånd och tog sen ett set mot Mannarino. Överprestation för att vara honom på ett annat underlag än gräs men mja, så mycket var det ju inte ändå. Ska vara total klasskillnad om Kecmanovic orkar.

Edmund visade gryende form i Eastbourne. Munar kan inte gräs riktigt. Ska vara öppen väg för Edmund.

Och så avslutar vi med Goffin som möter Klahn. Klahn otroligt långt ifrån att vara en atp-spelare spelstyrkemässigt och Goffin kan faktiskt inte förlora den där matchen.

Så. Nu ska jag försöka andas lite så jag är redo tills det drar igång. Jäklar vilken mängd matcher alltså. Det blir riktigt härligt.

Nu kör vi!